جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۱ اسفند ۱۱, جمعه

سیرُک و سمنو چوپونوني

سیرُک و سمنو چوپونوني

سیرُک:در گویش  کرمانیا :روغن جوش _ سمنانی ها  گولاژ


نوعی نون روغنی است که در روز برات یا نیمه شعبان و در مراسمات عزاداری درست میکنن.(برای خیرات)


ارد را با خمیر مایه و زرد چوبه و گشنیز ونمک خمیر میکنیم می گذاریم خمیر ترش شود و بعد روغن را
 داغ کرده وبعد از رسیده شدن خمیر انرا به اندازه یک تخم مرغ  انرا در کف ماهیتابه پهن کرده تا سرخ
 شود .


طرز تهیه سمنو چوپنونی:


در فصل زمستان گندم را خیس می کنیم و در گونی قرار می دهیم تا جوانه بزند.بعد ان گندم را خشک کرده و
 انرا اسیاب کرده بعد ارد را با ارد گندم پاک  یا ارد معمولی به مقدار نصف در نصف انرا خمیر میکنیم با
 مخلوطی زرد چوبه با دارچین  اضافه میکنیم.و بعد انرا به چونه های کوچک پهن کرده و انرا در تنور مثل
 نان خانگی می پزیم  وبعد از پخته شدن انرا در ظرفی ریخته چنگمال میکنیم و بعد نرم شدن نان ها روغن
 را داغ می کنیم(که مخلوط شادونه.کنجد.سیادونه)است را به روغن داغ اضافه می کنیم و بعد روی نان های
 خرده میریزیم همراه با شیره خرما چنگمال میکنیم.
سینا صمیمی
منبع: دهستان چوپانان
91/04/13

هیچ نظری موجود نیست: