جستجوی این وبلاگ

خروجی چوپانان آباد1

روستای "عباس آباد چوپانان" با یک خانوار



Abbas Abad village like a small paradise in the desert.
هنگامیکه در "روستای چوپانان" یعنی شهر بادگیر هابودیم، باخبر شدم که در این حوالی یککاروانسرای قدیمی و روستای جالب با یک قنات باستانی است. فردای آن روز بر آن شدیم تا به این روستا بیاییم که در نوع خود در مناطق کویری کم نظیر بود.
حاج علی پیر مرد که تنها خانوار ساکن این روستای کوچک بود میگفت: او و همسرش و یک نفر دیگر، تنها ساکنان این روستا هستند! یعنی یک خانوار و سه نفر تمام سکنه این روستا بودند! البته چون ایام نوروز بود، فرزندان و نوه ها از شهر های مختلف به دیدار حاج علی آمده بودند و یکی از آنها که کامیون دار بود، باد تایر ماشین مرا که از روز قبل کمی نامناسب بود تنظیم کرد و بسیار خونگرم و مهربان بودند و به استقبال خانواده ما آمدند.
در این روستا که قدمت آن بیشتر از روستای چوپانان است، یک کاروانسرای قدیمی نیز وجود دارد که در تصویر مربوطه شرح آن داده شده است.
به منظور حمایت از یوزپلنگ آسیایی و حفظ و گسترش زیستگاه این گونه در خطر انقراض،‌ منطقه شکار ممنوع عباس آباد در استان اصفهان ،‌ به «پناهگاه حیات وحش» ارتقا یافت. عباس آباد یکی از 10 زیستگاه مهم یوزپلنگ آسیایی در کشور به شمار می رود. پناهگاه حیات وحش عباس آباد در اصفهان 320 هزار هکتار وسعت دارد و از تنوع گونه ای خوبی برخوردار است به طوریکه در این منطقه جمعیت قابل قبولی از قوچ و میش ها، ‌کل و بز، ‌جبیر،‌آهو و خرگوش وجود دارد که میتواند به عنوان طعمه های یوز مورد استفاده این جانور قرار گیرد. همچنین پلنگ ،‌گربه شنی ،‌ سیاه گوش و یوزپلنگ از جمله گربه سانان موجود در این منطقه است که در کنار انواع دیگری از پستانداران و بسیاری از گونه های پرندگان ،‌ غنای تنوع زیستی این منطقه را افزیش داده اند
text/html
2012-11-16T03:05:02+01:00
choopananabad.mihanblog.com
نسل سومی
http://choopananabad.mihanblog.com/post/28




More info about Windcatcher at this photo
که در شمال استان اصفهان و از توابع شهرستان نایین می باشد در جوار کویر مخوف و معروف ریگ جن قرار دارد. این روستا که در نزدیکی تقاطع جاده های اصفهان-طبس واصفهان-دامغان قرار دارد و همچنین نزدیکی آن با خور، جندق و روستای مصر سبب شده است که بی اختیار هر رهگذری که قصد مسافرت به آن مناطق را دارد از آنجا نیز دیدن کند.
در باره این روستا خیلی خوانده و شنیده بودم و بسیار مشتاق دیدن آن. تا قبل از رسیدن در این آرزو 
بودم که بتوانم از بلندی و تپه ای مشرف، این روستا را از نزدیک ببینم. وقتی به آنجا رسیدیم شب بود و چون سپیده چشمانم را گشودم حدسم به واقعیت تبدیل شد. اما حیف که در این روستا دوربین با ما سر ناسازگاری پیدا کرد و عکسهای خوبی نشد بگیری.
چنانچه صبح زود بر روی تپه بالای امامزاده سید جلال الدین و مشرف به روستا بروی، افق را در دوردست خواهی دید که نور ملایم خورشید کویری را بر دامن روستا پهن خواهد نمود. چشم اندازی از روستای بی نظیر و با ساختاری منحصر بفرد. بافت روستای چوپانان پیوسته است و به گونه ای که فقط از یکطرف به کوچه و گذر اصلی راه دارد و این امر از مبادله سریع گرما و سرما به داخل خانه ها جلوگیری می کند. این روستای سرخ رنگ در دامنه سه رشته کوه قراول خانه، کوه انبار و کوه امام زاده قرار دارد که بهترین نمای آنرا از بالای کوه امازاده می توان دید.
با توجه به آنکه روستا در منطقه کویری و مورد هجوم شنهای روان قرار گرفته، ساختار کوچه ها بگونه شطرنجی و طوری است که از ابتدا تا انتهای آنرا می توان دید و اگر شن بهمراه باد بیاید به مانعی برخورد نکرده و از آنسوی کوچه خارج خوهد شد. تقریبا همه خانه ها بشکل مربع بوده و ساختار مشابه با حیاط و حوض و نخل در آن برای رهایی از گرما و یک درب چوبی که دارای دو کوبه برای آقایان و ورود خانم ها است می باشد که هر جنس باید کوبه مخصوص را برای ورود مینواخت.
در اطراف روستا برج و بارو قرار داشت و هنوز هم آثار برخی از آنها مشاهده می شود. آب روستا از طریق قنات تامین می شود
text/html
2012-11-16T02:47:40+01:00
choopananabad.mihanblog.com
نسل سومی
http://choopananabad.mihanblog.com/post/26
كاروانسرای عباس آباد



More info about Caravanserai in this photo or this one.
قدمت روستای عباس آباد بسیار بیشتر از روستای چوپانان است. و حتی قبل از احداث روستا
نیز کاروانسرای قدیمی و چاه آب آن قدمت هزاران ساله دارد. و اما داستان پیدایش این کاروانسرای شاه عباسی که بنام کاروانسرای حسام السلطنة خوانده می شود در نوع خود جالب است.
ساختمان فعلی کاروانسرا در زمان شاه عباس صفوی ساخته شده و هنوز نیز سالم و پابرجا است. در مورد تاریخچه آن در روستای عباس آباد چوپانان میگویند که: شاه عباس و هیئت همراه که عازم زیارت مشهد بوده اند یا برمیگشته اند، در کاروانسرای قبلی اطراق میکنند و چون آب و هوای آنجا نسبت به بیابانهای داغ آنجا بهتر بوده شاه عباس به وزیر خود که همراه وی بوده میگوید من اینقدر در اینجا میمانم تا یک میوه از اینجا را بخورم. وزیر که میخواست حکم شاه را اجرا کند و از سوی دیگر نیز نمیشد بساط حکومت را در پایتخت بدون شاه و وزیر رها کرد، در مقام چاره جویی بر آمد و با پرس و جو فهمید که تخم شلغم خیلی زود سبز میشود. لذا مقداری تخم شلغم را در باغچه ای کاشتند و آبیاری کردند تا دو سه روز بعد علف آن که سر از خاک بیرون آورد آن را برای شاه عباس آوردند و وی آنرا همراه با صبحانه خورد و بر عقل و درایت وزیرش آفرین گفت! سپس دستور داد تا کاروانسرای فعلی را در آن محل بسازند و یک قنات هم در آنجا حفر کنند. این دو در حال حاضر نیز در عباس آباد وجود دارند و همجوار روستا میباشند.
داستان خود این روستا نیز بسیار جالب است که [در تصویر مربوط به خود آن]() گفته شده است.
text/html
2012-11-16T02:26:46+01:00
choopananabad.mihanblog.com
نسل سومی
http://choopananabad.mihanblog.com/post/25
قنات چوپانان، ملایر
قنات چوپانان
کشور 
استان 
شهرستان 
بخش 
روستا 
قدیمی
مشخصات فنی
طول 
۶۰۰ متر
۱۸ متر
تعداد میلهٔ چاه
۳۰
فاصله مظهر قنات تا محل 
۴۰۰ متر
۵ لیتر بر ثانی
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزا د
چوپانان قناتی است که در روستای قدیمی از توابع بخش ازندریان، شهرستان ملایر دراستان همدان قرار دارد.
مشخصات قنات [ویرایش]
طول قنات چوپانان ۶۰۰ متر است و تعداد ۳۰ میله چاه دارد. عمق مادر چاه این قنات، ۱۸ متر و فاصلهٔ مظهر تا محل آن ۴۰۰ متر می‌باشد. دبی این قنات ۵ لیتر بر ثانیه است.
مالکان این قنات اهالی روستا می‌باشند و اراضی تحت کشت این قنات ۴۰ هکتار می‌باشد.[۱]
جستارهای وابسته [ویرایش]
منابع [ویرایش]
«بانک اطلاعاتی قنات‌های کشور». وزارت جهاد کشاورزی ایران. 
text/html
2012-11-16T01:31:44+01:00
choopananabad.mihanblog.com
نسل سومی
http://choopananabad.mihanblog.com/post/20
۳۴ هزار حلقه قنات در ایران 


34 هزار حلقه قنات در ایران آن قدر ویژگی های خاص و منحصر به فرد دارند که پرداختن به همه آنها زمان بر و خارج از حوصله است. اما می توان اطلاعات کلی درباره قنات های ایران در این بخش خواند.
قنات واژه ای فارسی است از ریشه «کنات». کنات از دو جز «کنه»، به معنای کندن و «آت»، علامت جمع است، نام دیگر قنات، کاریز است.
در ایران و سایر کشورهای جهان برای قنات بیش از ۲۷ اسم وجود دارد یا به عبارت دیگر، برای نامیدن این شیوه آبیاری بیش از ۲۷ اصطلاح به کار برده می شود.
● قنات هایی که فراموش شدند
عمیق ترین قنات ایران، قنات قصبه گناباد است که مادر چاه آن ۳۵۰ متر عمق دارد و حتی زلزله های بزرگ نیز تاکنون به آن آسیبی نرسانده است.
طولانی ترین قنات ایران قنات «زارچ» یزد با طول ١٠٠کیلومتر و تعداد چاه های آن ۲۱۱۵ حلقه است.
پرآب ترین قنات ایران، قنات «اکبرآباد» فسا در استان فارس است. قنات های تهران و ری که دشت ورامین را آبیاری می کردند تا ٣٠ سال قبل جزو پرآب ترین قنات های دنیا بودند ولی در ٢٠ سال گذشته به دلیل تخریب مادر چاه ها و عدم لایروبی از رونق افتاده اند.
عجیب ترین قنات ایران قنات دوطبقه «مون» اردستان است که حدود ٨٠٠ سال پیش احداث شده است. این قنات چاه های مشترک ولی مادر چاه ها و مظهر متفاوت دارد.
● قنات ۲هزارساله جزیره
قنات دوهزارساله کیش در سال ١٣٧١ کشف شد. این قنات همزمان با شهر زیرزمینی کیش ساخته شده است. تاکنون ٢٠٠ حلقه از این چاه ها در مسیر قنات شناسایی شده که فاصله هرکدام از یکدیگر به ١٤ تا ١٦ متر می رسد. سقف قنات را لایه های مرجانی به ضخامت ٢ تا ١٥ متر و لایه های زیرین قنات را خاک نفوذناپذیر مارنی تشکیل می دهد که این خاصیت باعث شده است تا آب باران پس از نفوذ از لایه های مرجانی در عمق نفوذناپذیر زمین تشکیل سفره های آب زیرزمینی را بدهد.
● ۳۰۰ رشته قنات خفته در تهران
در تهران دست کم ٣٠٠ رشته قنات شناخته شده خفته اند که طول بعضی از آنها به ۱۸هزار متر می رسد. همچنین نقشه دیجیتال قنات های تهران با استفاده از سیستم GIS تهیه شده است.
در استان خراسان ٧٢٣٠ رشته قنات با آبدهی یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون سانتیمتر مکعب در ثانیه وجود دارد یعنی ٩ برابر ذخیره سد کرج و ١٤٠ برابر ذخیره سد طرق. این استان بیشترین آمار قنات های ایران را در اختیار دارد.
● قنات و گردشگری
امارات که علاوه بر درآمد سرشار نفت، خود را از اقتصاد گردشگری نیز بی بهره نگذاشته از قنات های خود نیز درآمدزایی می کند.
در اطلاعیه ای که مرکز گردشگری قنات القصبه در دوبی منتشر کرده آمده: «به قنات القصبه دوبی بیائید و انواعی از بهترین و عالی ترین چای ها را از سراسر جهان بچشید. از چای سیاه تا سبز از شرق تا غرب ما انواع گوناگونی از چای های جهان را برای شما، خانواده و دوستان شما در این مکان ارائه خواهیم کرد».
● عروسی قنات ها
مراسم عروسی قنات یکی از آئین های مرسوم در رابطه با قنات است. در روستاها وقتی آب قنات کم و یا آن خشک می شود، برایش عروسی می گیرند. این جشن هم اوایل بهار و تقریباً اواخر اسفند وقتی که اهالی دیگر از آمدن آب قنات ناامید شدند صورت می گیرد.
مشهورترین افسانه های قدیمی ایران که فردوسی در شاهنامه به نظم آورده است و به نظر می رسد با افسانه هایی از یک قرن جلوتر به زبان عربی از سوی ابوجعفر طبری ایرانی که در دربار بغداد می زیسته نوشته شده منبع الهام مشترکی داشته اند. این افسانه ها یک سلسله ابداعات تکنیکی و از جمله بهره برداری از معادن و کانال های آب ضروری برای کشاورزی را به هوشنگ (از نخستین پادشاهان سلسله اسطوره ای پیشدادیان) نسبت می دهند.
مصری ها که به آب نیل و چشمه هایشان افتخار می کردند از زمان ورود داریوش به مصر از مقنی های ایرانی تقلید کردند تا این روش را جایگزین روش های سخت دیگر برای تامین آب کشور خشکشان کنند.
در دوره داریوش اول که اوج شکوفایی و اقدامات آبیاری و حفر کاریز در سرتاسر فلات ایران به شمار می رود، قنات های متعددی در قلمرو فلات ایران و در عمان و مصر حفر شد. بر اساس کاوش های باستان شناسی این باور وجود دارد که کاریزهای ایجاد شده در نواحی جنوبی خلیج فارس، خراسان، یزد و کرمان در دوره هخامنشیان ساخته و قنوات قدیمی قم و بسیاری دیگر از مناطق ایران در عصر ساسانیان و قنوات تهران در دوره صفویه و قاجاریه حفر شده است.
روزنامه فرهنگ آشتی ( www.farhangdaily.com )
text/html
2012-11-15T11:32:00+01:00
choopananabad.mihanblog.com
نسل سومی
http://choopananabad.mihanblog.com/post/19
نمیذارم دیگه تنهات چوپونون 


عكس از سینا صمیمی 
نمیذارم دیگـــه غم لونه كنه نمیذارم تـــو دلت خونـــــــــه کنـــــه
نمیذارم تو رو دیوونــــه کنه میکارم شادی رو لب‌هات چوپونون
نمیذارم دیگه تنهات چوپونون
text/html
2012-11-15T11:14:34+01:00
choopananabad.mihanblog.com
نسل سومی
http://choopananabad.mihanblog.com/post/18
مقدمه
روش های معمول كشت در هوای آزاد بر اساس مساعد بودن شرایط محیط صورت می گیرد معمولا در اكثر مناطق كشور كاشت در بهار و برداشت در اواخر نابستان و در صورت مساعد بودن هوا تا اوایل پاییز به طول می انجامد در روش های معمول كشت تمامی عملیات كاشت تا برداشت تابع شرایط محیطی است .
در صورتی كه بخواهیم تولید خارج از فصل داشته باشیم باید با به كار گیریی روش هایی عوامل محیطی مناسب رشد گیاه (دما.رطوبت نسبی و نور ) را تحت كنترل داشته باشیم . كه برای این منظور از گلخانه Greenhouse استفاده می كنیم 
استفاده از گلخانه به منظور تولید خارج از فصل سبزی های گلخا نه ای انجام می شود و اهمیت به سزایی در علوم باغبانی دارد .
اهداف كشت گلخانه ای :
تولید محصول در محلی كه در آن محصول تولید نمی شود
تولد در زمانی كه كشت محصول در هوای آزاد غیر ممكن است .
مزایایی كشت گلخانه ای :
1- افزایش تولید در واحد سطح (به عبارت دیگر 10 برابر هوای آزاد ) به این معنی كه مثلا در مورد خیار تولید 20 كیلو گرم خیار در هر متر مربع در گلخانه به جای تولید 2 كیلوگرم در همان یك متر مربع در هوای آزاد 
2- تولید بیش از یك محصول در سال (كه در مورد خیار تولید سه بار در سال و همچنین در مورد گوجه فرنگی تولید دو بار در سال ممكن می باشد )
3- افزایش كیفیت محصول تولیدی (كه با كنترل دقیق و بهتر آفات و بیماری ها با روش های كنترل بیولوژیكی و كاهش مصرف سموم كه باعث افزایش كیفیت محصول و افزایش صادرات و حفظ محیط زیست می شود )
4- صرفه جویی در مصرف آب (با روش آبیاری تحت فشار )
5- استفاده از اراضی غیر قابل كشت با سیستم هیدرو پونیك (مانند گلخانه های پرورش سبزی در كیش )
6- عدم وابستگی تولید به شرایط محیطی و امكان بازار یابی مناسب و تنظیم برتامه كشت مطابق با نیاز بازار (مثلا در مورد خیار طوری برنامه تنظیم شود كه زمان برداشت اواخر اسفند ماه باشد )
7- تواوم كار و تولید محصول در تمام فصل های سال با توجه با امكان كنترل عوامل محیطی و تنظیم شرایط مورد نیاز گیاه
8- ایجاد فرصت های شغلی مناسب برای جوانان و كار آموختگان كشاورزی و استفاده از اوقات فراغت كشاورزان در فصل های پاییز و زمستان .
معایب كشت گلخانه ای :
1- هزینه اولیه آن زیاد است و قسمت عظیم این هزینه صرف احداث گلخانه می شود كه البته در صورت سود مند بودن محصول تولیدی این هزینه حداكثر در سه سال برگشت داده می شود .
2- نیاز به مراقبت دایمی (برخلاف كشت در هوای آزاد كه با مراقبت كمتر میتوان به سود قابل توجهی دست یافت) در كشت گلخانه ای حتی لحظه ای غفلت میتواند خسارت جبران ناپذیری وارد كند (مثلا كاهش شدید دما در گلخانه در یك شب سرد زمستانی می تواند باعث نابودی كامل محصولات گلخانه ای شود)
در صورت تصمیم به كشت گلخانه ای چه باید كرد؟
1- مشخص كردن بازار فروش sell your crope before planting) ) باید مشخص شود محصول تولید در كجا به فروش خواهد رسید
2- تعیین زمان های مختلف سال از نظر میزان فروش محصول تولیدی , زمان كسادی و اشباع بازار , و زمان خلاء و نیاز شدید بازاز
3- تعیین نوع و ویژگی محصول مورد نیاز كه مورد پسند مصرف كننده همان منطقه باشد (مثلا تولید كوجه فرنگی ریز یا درشت , تولید فلفل زرد,سیاه ویا ....)
4- جمع آوری اطلاعات هواشناسی منطقه مورد كشت (میانگین ده ساله حداقل دما در سرد ترین شب سال و میانگین حداكثر دما در گرم ترین روز سال ,میانگین ده سال بارندگی , تعداد روز های آفتابی, روز های ابری , روز های یخبندان , ....)
5- تعیین جهت های جغرافیایی و جهت وزش باد های غالب در منطقه
6- نوع خاك از نظر بافت , ساختمان , PHخاك , ECخاك و عناصر پر مصرف و كم مصرف, میزان آهك , ظرفیت تبادل كاتیونی ,و....
7- وضعیت آب منطقه از نظر كمی و كیفی كه برای هر متر مربع بستر خاكی گلخانه حدود یك متر مكعب آب باید در دسترس باشد و نیز باید مواد حل شده جامد در آب مانند بیكربنات سدیم , كلر , فلور آب , در حد مطلوب باشد
8- مسافت گلخانه تا بازار مصرف
9- دستمزد كارگر در منطقه مورد احداث گلخانه
10-جمع آوریاطلاعات علمی در مورد كاشت داشت و برداشت و آفات بیماری ها و انبار داری محصول مورد كشت
11-بازدید از گلخانه های اطراف جهت جمع آوری اطلاعات علمی و تجربی آنان به منظور جلوگیری از تكرار اشتباه دیگران و ...
هزینه های ثابت گلخانه :
1- هزینه احداث 2- هزینه تاسیسات گرم كننده 3- هزینه تاسیسات خنك كننده 4- هزینه تاسیسات آبیاری 5- خرید سمپاش
هزینه های جاری :
1- هزینه آب . برق . گازوئیل. تلفن و ... 2- هزینه بذر 3- خرید كود 4- هزینه كارگری (از كاشت تا برداشت )
كل هزینه ها = هزینه های ثابت + هزینه های جاری 
سود = فروش كل (عملكرد كل * قیمت ) - كل هزینه
text/html
2012-11-15T00:48:34+01:00
choopananabad.mihanblog.com
نسل سومی
http://choopananabad.mihanblog.com/post/17
متاسفانه درد عدم توسعه روستا ها در ایران مشترك است و تقریبا حالت های مشابهی در اكثر روستا ها مشاهده می شود قسمتی از یك مقاله رااز وبلاگ ارسك انتخاب كردم كه امید است مورد توجه خوانندگان عزیز واقع شود .
روستای ارسک ازتواب بخش بشرویه شهرستان فردوس است که در فاصله 24 کیلومتری مرکز بخش و 85 کیلومتری مرکز شهرستان و 414 کیلومتری مشهد واقع است.
من به یاد دارم كه سالها پیش مردی در اتاقی روبروی بهداری چوپانان زندگی فقیرانه ای داشت به نام محمد ارسكی ، كه حتما او از اهالی همین روستا بوده است 
موانع توسعه روستایی
1-مهاجرت نیروی فعال:از موانع مهم توسعه روستا یی در ارسک این است که بهترینمغزها و کیفیتریننیروهایش رافراری می دهد و دو دستی تقدیم شهرها می کندو آنهایی کهدر روستا می مانند در گروهای سنس کمتر فعال هستند و به عبارت دیگر نیروی فعال روستا بیشتر مهاجرت می کنند.
2-فرار سرمایه ها:افراد مهاجر به شهرها در شهر ها نیاز بهسرمایه برای کار و تحصیل دارند و درنتیجه آنها سرمایه خود را از روستا به شهر انتقال می دهند و گریز سرمایه از شهر به روستا مسئله رنج آوری است.از موارد دیگر فرار سرمایه اخذ تسهیلات بانکی از بانک روستا و فراری دادن آن به خارج روستا ست و موارد زیادی وجود دارد که افرادی بنام کشاورزی و قالی بافی و ...مبالغی را ازبانک گرفته و سپس آنها را فراری داده اند.
3-نظام زمین داری:ارسک بدلیل خرده مالکی نسبت به زمین زیر کشت افت تولید دارد بطوریکه هر مالکی دارای قطعات کوچک زمین میباشدو از هیچ روش علمی و جدیدی در مزارع کوچک پیروی نمی شود . امکان استفاده از ماشین آلات کشاورزی وجودندارد آب زیادی هدر می رودنیروی انسانی زیادی هدر می رودو.. از معایب دیگر خرده مالکی عدم مهارت این مالکان و بهدر رفتن منابع پولی و آب و زمین می شود.
4-عدم شناخت جامعه روستا یی از سوی برنامه ریزان: افرادی که برای روستا برنامه ریزی می کنند عمدتا شهر نشین و روستا ندیده یا کمتر دیده و متبحر درعلومی بی ارتباطبا کشاورزی و روستا وجامعه روستایی هستند و در نتجه نمی توانند یک دید کلی و منسجم از روستا داشته باشند استعدادهی روستا و نظام ارزشی روستا را بشناسند و با توجه به آنها برنامه ریزی کنند براین اساس می بینیم واحدهای تولیدی با حمایت مردم راه اندازی می شود مانند تولید پوشاک و کارخانه چتایی ولی همینک حمایت مالی دولت کاهش یلفت دیگر این واحدها امکان رقابت در بازاررا ندارند و تعطیل می شوند.
5-فقدان یک مرکز برنامه ریزی در روستا:روستا شبیه نیازمندی است که خیلی ها قصد کمک دارند اما دقیقا نیازهایش را نمیدانندهرچند شورا و دهداری و جهاد و ... فعالند اما انسجام کمتری در این ارگانها وجود دارد و باید انسجام بیشتری ایجاد شده و کمکها وبودجه ها از یک کانال آن هم با پشتوانه تحقیقی علمی هزینه شود و همواره این سوال مطرح باشد که چه کسی کجا و چگونه هزینه کند.
6-عدم مشارکت مردم در طرحها و جریان توسعه:در این چند سال هر طرحی که در روستا اجرا شده دولت هم طراح و هم مجری بوده است.در نتیجه بودجه هایرهنگفتیخرج شده بدون اینکه نتایج در خور شایسته ای بدست آید.اگر نقش دولت ارشاد و کارشناسی و سپس کمک به اجرای طرحها باشد نتایج مفید تری حاصل می شود.
text/html
2012-11-14T10:30:42+01:00
choopananabad.mihanblog.com
نسل سومی
http://choopananabad.mihanblog.com/post/16
بنام خدا
سلام دوستان عزیز
جهت حفظ و زنده نگهداشتن میراث فرهنگی نیاکانمان برآن شدیم "انجمن دوستداران میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چوپانان" را تأسیس و به ثبت برسانیم. لذا از دوستانی که مایلند بعنوان هیئت مؤسس با اینجانب همکاری و حقیر را یاری نمایند تقاضا میکنم حداکثر تا تاریخ 20 آذر 91 با تلفن همراه09138497868 تماس بگیرند
یکی از دوستداران چوپانان و چوپانانیها عباس صادق محمدی (عباس کدخدا)
منبع: http://chopponoon.mihanblog.com/post/1482
text/html
2012-11-11T05:59:10+01:00
choopananabad.mihanblog.com
نسل سومی
http://choopananabad.mihanblog.com/post/15
آیا مالكیت در چوپانان در خطر است؟
آیا فكر می كنید مالكیت شما در چوپانان به روش سنتی پابرجا خواهد ماند؟و شما می توانیدبه صورت سنتی مالكیت خود را حفظ كنید؟
اگر در باره جواب سؤال فوق مثبت فكر می كنید كاملاً در اشتباه هستید.
مالكیت منازل مسكونی
از زمانی كه قانون ثبت منازل روستایی آغاز شده ،سیاست دولت بر آن است كه این كار حتماً انجام پذیرد و بیشتر منازل هم تا كنون به ثبت رسیده و از این به بعد منازل فاقد سند در مسائل حقوقی دچار مشكل خواهند شد زیرا اولین مدرك برای مالكیت سند خواهد بود . امروزه تا حدودی گرفتن سند در روستا ها آسان است ولی سال به سال قوانین حاكم در شهرها اجرا خواهد شد .
در حال حاضر برای گرفتن سند در چوپانان اقدامات زیر انجام می گیرد :
- ابتدا مالك فرم استشهاد زیر را كامل كرده و به امضا شهود می رساند و سپس به تائید شورای ده می رساند .
بسمه تعالی
استشهاد محلی
استعلام و استشهاد می شود از مالكین و مجاور یا مطلعین و معتمدین محلی كه اطلاع كامل دارند كه
سهم از ششدانگ زمین شماره فرعی از اصلی واقع در
دارائی خانه
زمین – حبه باغ
بخش ثیتی قمشه بمساحت با حدود مندرج در ذیل ملكی خریداراینجانب اینجانبان
متصرفین فرزند شناسنامه صادره
موروثی فرزندان شناسنامه های صادرات از
می باشد 
محل امضا یا سر انگشت متقاضی ثبت
ادرس دقیق متقاضی 
متقاضیان ...................................................................................................
حدود مورد تقاضا
شمال
جنوب
شرق
غرب
شهود :
1- اینجانب شهرت فرزند شناسنامه شماره صادره شغل
مراتب بالا را گواهی دارم امضا یا اثر انگشت
2- اینجانب شهرت فرزند شناسنامه شماره صادره شغل 
مراتب بالا را گواهی دارم امضا یا اثر انگشت
3-- اینجانب شهرت فرزند شناسنامه شماره صادره شغل
مراتب بالا را گواهی دارم امضا یا اثر انگشت
4-- اینجانب شهرت فرزند شناسنامه شماره صادره شغل
مراتب بالا را گواهی دارم امضا یا اثر انگشت
مراتب فوق را ضمن گواهی امضا یا اثر انگشت شهود گواهی دارم اسم و مشخصات
امضا فقط صحت امضا های كه با علامت × مشخص گردیده مورد گواهی است.
امضا و مهر سر دفتر اسناد رسمی یا شهربانی یا ژاندارمری
اگر قولنامه هایی نیز دارد یا تقسیمنامه ارث دارد ضمیمه كرده و از اداره ثبت اسناد نائین تقاضای صدور سند می كند ،كه طی مراحل صدور سند در اداره ثبت اسناد ،سند به نام مالك یا مالكین صادر می شود .
لازم به ذكر است تا زمانی كه حاج عباس مسئول شوراست تا حدودی به مالكیت آشناست اما اگر قشر جوان كنونی چوپانان مسئول شورا شوند از مالكیت مالكانی كه غیر ساكن هستند بیخبرند و این هشدار اول من است
خانه های موروثی برای گرفتن سند مشكلات خاصی دارند كه بهتر است وراث با هم توافق كرده و بین هم معامله انجام داده و قولنامه ها را تنظیم كنند و منزل به اسم یك یا دونفر تمام شود و الا مخارج صدور سند برای خانه ها زیاد می شود و اگر منزل به درد هیچكدام از وراث نمی خورد بهنر است كه منزل را به معرض فروش گذشته و خیال خود را راحت كنند .
مالكیت املاك كشاورزی
برای اسناد املاك كشاورزی و باغات چوپانان البته مقداری از كار ثبتی در زمانهای قبل از انقلاب انجام شده كه در اداره ثبت معمولاّ نام پدران ما ثبت است لذا ما باید قولنامه یا تقسیم نامه های ارثی داشته باشیم كه مالكیت ما را ثابت كند بقیه كارها مانند صدور سند منازل است
اگر مالكین با هم متحّد شده و با كسی قرار داد ببندند تا مراحل كار سند را به صورت دسته جمعی انجام دهد بسیاری از مشكلات در این زمینه كاهش می یابد. 
text/html
2012-11-06T08:35:40+01:00
choopananabad.mihanblog.com
نسل سومی
http://choopananabad.mihanblog.com/post/14
كشاورزی مدرن و مكانیزه



امروزه كشاورزی تنها با روشهای مكانیزه و آبیاری به صورت مدرن مقرون به صرفه است .
دیگر دوره بیل و كلنگ و نیروی بازوی كارگر و نیروی خر و گاو و شتر در كشاورزی گذشته است. و ماشین آلات كشاورزی بهترین نیروی كار در مزرعه می باشند.و باید كشاورزی با وسایل ماشینیآن هم ماشین آلات مدرن و به روز انجام گیرد .
در چوپانان تنها از تراكتور و تا حدی از كمباین و یا خرمنكوب های متصل به تراكتور آن هم به صورت خیلی مبتدی استفاده می شود و از بقیه ماشین آلات كشاورزی استفاده چندانی نمی شود و اگر كسی هم بخواهد كه از آنها استفاده كند امكان استفاده از آن وجود نداردچون این دستگاهها در منطقه نیست و دراختیار كشاورز نمی باشد. زیرا اكثر كشاورزان یا مستاجرند یا به صورت مزارعه زراعت می كنند كه اصلا نه سرمایه آنرا دارند كه در این زمینه سرمایه گذاری كنندو نه برای آنها مقرون به صرفه است .
مالك هم خرده مالك است و اوهم به همان علتهای فوق برایش این كار مقرون به صرفه نیست .واینهم دلیل دیگر افت كشاورزی در چوپانانمان است .
امّا چاره كار چیست؟
برای این درد نیز دو راهكار وجود دارد
1- اینكه مالكیت چوپانان یكپارچه شود برای این كار باید همه فروشنده باشند و یكنفر خریدار پیدا شود كه همه چوپانان را بخرد كه ظاهراً این راه حلّ غیرممكن به نظر می رسد
2- خرده مالكان متحد شوند و یك شركت سهامی زراعی تاسیس كنند تا كشت و كار در چوپانان به صورت مدرن و علمی و یكپارچه انجام پذیرد
انتظار دارم دلسوزان چوپانان راهكار و نظریات خود را اعلام كنندو مرا در این امر یاوری نمایند.
text/html
2012-11-01T12:53:41+01:00
choopananabad.mihanblog.com
نسل سومی
http://choopananabad.mihanblog.com/post/13



ارزن غذا و محصولی فراموش شده 
مصرف ارزن زمانی از مصرف برنج در چوپانان بیشتر بود و هفتهای چند بار این غله مورد استفاده قرار می گرفت اما افسوس كه تقریبا امروز فراموش شده با گذری در اینترنت به موارد زیر برخوردم كه مطالعاتم را در اختیار شما قرار می دهم 
نویسنده: دکتر فرخ سیف بهزاد همکاران: فرانک مهرابی پور- فرناز مهرابی پور - ۱۳۸٩/٧/٢٦
امروزه روز به علت استفاده از غذاهای غربی اگر به کسی بگوئید به جای برنج سفید از جو، گندم یا ارزن استفاده کند تعجب خواهد کرد و خواهد گفت مرا با پرندگان اشتباه گرفته ای؟
ارزن از نظر طبیعت حرارتی خنک کننده است، از نظر طعم شیرین و شور است، سبب افزایش ادرار می شود، کلیه ها را تقویت می کند. در طب چینی معتقدند که ارزن برای معده و طحال- لوزوالمعده نافع و به ساخت مایعات یین کمک می کند، با به تاخیر انداختن رشد باکتری ها سبب خوشبو شدن دهان می شود، سرشار از اسید آمینه است و سیلیس فراوان دارد ، در پیشگیری از سقط کمک می کند، ضد قارچ است و بهترین دارو در عفونت های کاندیدا آلبیکانس خانم ها به شمار می رود.
ارزن در اسهال نیز سودمند است اگر پیش از پختن بو داده شود، سوپ یا کانجی ارزن در استفراغ ، سؤ هاضمه و دیابت مفید است. استفاده منظم از سوپ یا کانجی ارزن برای ویار و تهوع بامدادی نافع است. ارزن را "ملکه غلات" می دانند به علت طبیعت ایجاد کننده قلیا ، غالباً در پختن ارزن نباید از نمک استفاده کرد.
در حالت رکود گوارش به علت هضم نشدن نشاسته و برای مهارترشح شیر می توان از ارزن جوانه زده استفاده کرد.
آن عده که دچار ضعف گوارش بوده و همیشه مدفوع آبکی دارند ، نباید از ارزن استفاده کنند.
برای تهیه غذا با ارزن به www.pahnak.ir مراجعه کنید.
دانه ارزن غله ای کروی شکل است و به رنگ های زرد، سفید یا قهوه ای یافت می شود. ارزن که قدمت ۷هزار ساله دارد، غذای اصلی مردم کشور هند و آفریقا به حساب می آید. ارزن سرشار از مواد مغذی است و طعم شیرینی دارد و یکی از قابل هضم ترین انواع غلات به حساب می آید.
به نقل از سایت «ehow»، مصرف این غله حمله قلبی را کاهش می دهد.
با آب رسانی به روده بزرگ، مانع از یبوست می شود. ویتامین B۳ آن کلسترول را کاهش می دهد.
محققان کره جنوبی معتقدند که ارزن کاهش دهنده کلسترول است.
هورمونی به نام سروتونین در آن ، آرامش بخش است.
به علت پایین بودن شاخص گلایسمی، نسبت به گندم و برنج، قند خون را پایین نگه می دارد.
ارزن که ششمین غله جهان به حساب می آید و یک سوم جمعیت جهان را سیر می کند، سرشار از آنتی اکسیدان است.
روزنامه خراسان
خواص ارزن 
دانه هاى مقشر من شكم روش را بند مى آورد و ادرار را زیاد مى كند، ولى چون داراى پوستى سخت و سلولز زیاد هستند براى تهیه نان صلاحیت ندارند. مقشر من با شیر و روغن تازه لینت مى دهد، و شهوت را زیاد مى كند. پزشكان سنتى ایران عقیده داشتند كه زیاده روى در خوردن ارزن تولید سنگ مثانه مى نماید. چنانچه آرد ارزن یا گاورس را در روغن پخته و آن را در حمامى گرم بر شكم بمالند و بنشینند تا عرق كنند و یا آنكه پارچه اى را در این روغن آغشته و آن را گرم گرم بر شكم بندید، نفخ شكم و دل پیچه و دل درد را برطرف مى كند. مالیدن این روغن براى درمان بواسیر و نواسیر مفید است ، اگر گاورس را با شیر بپزند تا حلیم شود، خوردن آن خون را تصفیه مى كند. بد نیست بدانید كه ارزن و گاورس با اینكه به هم شباهت زیاد دارند، و اكثر مردم آنها را یكى مى دانند، از نظر تركیبات غذایى یكسان نیستند و نوع نشاسته آنها با هم فرق دارد. نسبت نشاسته در گاورس بیشتر و نسبت سلولز در ارزن زیادتر است ، روغن دانه هاى گاورس ‍ سبكتر از روغن موجود در دانه هاى ارزن است ، مواد معدنى ارزن بیشتر از مواد معدنى گاورس مى باشد، این نكته قابل توجه است كه در دهات بین یزد و كاشان - بین یزد و كرمان كه نان خود را با آرد گاورس درست مى كنند اشخاص سالمند كه سن آنها از صد سال بیشتر بوده و غالبا تندرست و با نشاط مى باشند، خیلى زیاد دیده مى شوند. نویسنده كتاب زبان خوراكیها كه روى علل طولانى شدن عمر آنها مطالعه كرده است ، چنین مى نویسد: اینها با اینكه جزو طبقات زحمتكش بوده و كار و كوشش را تا آخر عمر ادامه مى دهند، معذالك غذایى بسیار ساده و كم قوت دارند. نان آنها بیشتر با آرد گاورس تهیه مى شود و گوشت و چربى خیلى كم و به ندرت مصرف مى كند و در عوض از لبنیات و سبزیهاى گوناگون مخصوصا سبزیهاى صحرایى و خودرو زیاد استفاده مى كنند. نان گاورس قدرت غذایى زیادى ندارد، و حرارت بدن را بالا نمى برد و دیر هضم مى باشد، كسى كه نان گاورس ‍ مى خورد باید حتما كار و فعالیت داشته باشد تا غذایش هضم شود و چون اشتها را سد مى نماید، میل به خوردن غذاهاى دیگر ندارد. خوشبختانه نان گاورس نه تنها براى معده مضر نیست ، بلكه یبوست را هم معالجه مى كند و چون این غله در معده زیاد مى ماند. و به تدریج جذب بدن شده و نیروى لازم را مى دهد، چیزى از آن ذخیره نمى شود، و به همین جهت است كه اینها همگى قلمى و لاغر اندام مى باشند و استخوانى محكم دارند. فشار خونشان زیاد نیست ، و حرارت بدنشان از 37 درجه كمتر است . ضربان قلب آنها كندتر از اشخاص دیگر است . هرگز دچار زیادى چربى خون ، تصلب شرائین نمى شوند و بطورى كه مى گویند در بین آنها كسى به سرطان مبتلا نشده است.
منبع: زبان خوراكیها، دكتر غیاث‌الدین جزایری
text/html
2012-11-01T01:01:53+01:00
choopananabad.mihanblog.com
نسل سومی
http://choopananabad.mihanblog.com/post/12




پسته در کویر 
نوشته : حسین غلامرضایی
پسته درختی است که در برابر کم آبی مقاوم است و نمونه های کهن آن در روستاهای چاهملک نودشت و قادرآباد یافت می شود.این درختان با اینکه سالهاست آبیاری نشده اند ولی هنوز آثار حیات در آنها باقیست.پس از انقلاب با ظهور مزارع جدید که منجر به خشک شدن قنوات روستاها و فروکش کردن آبهای زیرزمینی شد کشت این درخت در بعضی مزارع آغاز گشت و در حال حاضر تقریبا اکثریت مزارع ار آن بهره مندند.
به گفته کارشناسان هوای کویر به علت سرما و گرمای شدید برای درختان پسته چندان مناسب نیست ولی با این حال بعضی سالها کشاورزان پسته کار از سود نسبتا بالایی برخوردار می شوند.البته نباید فراموش کنیم که در کنار شغل پسته کاری امروزه شغل پسته دزدی نیز گهگاهی شایع می شود و حاصل یکسال کشاورز یکشبه به تاراج می رود!!!
text/html
2012-10-31T10:04:15+01:00
choopananabad.mihanblog.com
نسل سومی
http://choopananabad.mihanblog.com/post/11
علل عقب ماندگی كشاورزی در چوپانان قسمت دو


علل عقب ماندگی كشاورزی چوپانان گونا گون است كه سعی می شود به مرور، این علل بررسی شود .
علت اوّل، تحت عنوان خرده مالكی سرطانی است كه چوپانان را می آزارد ،مورد بررسی قرارگرفت.
امّا امروز یكی دیگر از علل مهم این عقب ماندگی را مورد بررسی قرار خواهم داد
اصولا یكی از عوامل مهم تولید نیرو متخصص و جوان كار است كه هم سبب شكوفایی و هم سبب تحول در نوع تولید و كمیت و كیفیت تولید می شود . متاسفانه نیروی كار در املاك چوپانان نیرویی فرسوده و بازنشسته و خسته و دلمرده و بی تجربه در امور كشاورزی است . اكثر كشاورزان را كارگران خسته و بازنشسته معدن سرب نخلك تشكیل می دهند نیرویی كه جوانی اش را در كنار سرب و عوارض ناشی از آن سپری كرده و امروز فقط می تواند استراحت كند اما زندگی در چوپانان ایجاب می نماید كه دوحبه ای از املاك را با قیمت ناچیزی اجاره كرده تا بتواند چند زمین یونجه بكارد تا شیر و ماست و كشك و گوشت مصرفی خودرا تامین كند و مقداری از سبزیجات از قبیل اسفناج ، شلغم ، چغندر ، تره ، سیر ، بادنجان ، گوجه ، پیاز به عمل آورد تا غذای سالمی در دوران بازنشستگی مصرف نماید و بعضی اوقات هم كه به دیدن فرزندش در اصفهان یا یزد می رود با دست پر برود تا عروس یا دامادش او را تحویل بگیرد . او كشاورزی را تا همین اندازه می تواند انجام دهد و علم او هم تا همین حد است .پس از این نیروی كار انتظار تحّول نمی رود
یادم هست در دوران بچگی من، آقای رضا توكل از اهالی ابراهیم آباد، ارتناشی داشت و با آن بار می برد بیشتر بار او كود مرغ مرغداری ها به مقصد رفسنجان بود واز آنجا كه رضا توكل جوانی با استعداد و باهوش بود با ارتباطی كه با كشاورزان رفسنجانی برقرار كرده بود علم كشت پسته را از آنها آموخت و همّت كرد و پسته كاری را در منطقه فرخی به راه انداخت، نتیجه نوآوری و همّت آن نوجوان امروزه در منطقه به بار نشسته و عده زیادی با این علم آشنا شده و باغات پسته پر باری را به عمل آورده اند. خداوند به او خیر عنایت فرماید.
نتیجه اینكه كشاورزی ،نیاز به نیروی جوان و كارآمد و متخصص با بهره هوشی بالا دارد و تا نیروی كار كنونی در مزارع چوپانان فعّال هستند انتظار عقب ماندگی بیشتر، امر معقولی است . و جذب یك نیروی كار فعّال و كارآمد و جوان به غیر از ایجاد یك شركت زراعی با مدیریتی قوی و مورد اعتماد ، راه دیگری ندارد.
مرحوم میرباقر طباطبایی در فكر ایجاد چنین شركتی بود و برنامه ریزی های لازم و مطالعات لازم را داشت انجام می داد كه متاسفانه اجل به ایشان مهلت نداد، مدیری چون او، قادر به انجام چنین كار بزرگ و شایسته ای است و ما خرده مالكان باید به ای مقوله فكر كنیم. 
text/html
2012-10-28T10:25:32+01:00
choopananabad.mihanblog.com
نسل سومی
http://choopananabad.mihanblog.com/post/10
یکشنبه، 2 آبان هزار و سیصد و هشتاد و نه
همشهری خوبمان آقای مهندس مجید عسكریان اعتراض كوچكی نسبت به این مقاله نموده اند كه اعتراض ایشان را در زیر می آورم و جوابیه تهیه شده ما نیز در قسمت نظرات آمده است . برای آشكار شدن موضوع به اطلاعات دقیق همشهریان عزیز نیازمندیم 
مجید عسکریان
جمعه 12 آبان 91 21:11
با سلام درموردبنیانگذاران چوپانان به فرزندان یاور حاج عبداله نه شما ونه اخویتان اشاره ای نکرده اید در صورتیکه اقای افضل درکتاب چوپانان صحیح تربه این موضوع پرداخته است لذا گله مندم
این مقاله از بایگانی خبرگزاری چوپانان قبل از سال 89 به ادرس زیر نقل شده استhttp://choopanan.iranblog.com/
آقای ابوالقاسم مستقیمی فرزند مرحوم شیخ، گوشه‌هایی از تاریخچه چوپانان و خاطرات خود را ارسال کرده‌اند که [با اندکی ویرایش] در چند بخش ارائه خواهد شد. ایشان از شخصیتهای فرهنگی ما و ساکن تربت حیدریه هستند و وبلاگی بنام «راه مشاور» به آدرس زیر دارند:
به نام خدا
ای کسانی که خود را چوپانانی میدانید! ای فرزندان مالکین و کشاورزان که اکنون در شهرها در رفاه زندگی می‌کنید! ای کسانی که در ایام نوروز برای زنده کردن خاطرات به دیار خود چوپانان می‌آیید و شمایی که مدتهاست نیامده‌اید! آگاه باشید که دیار شما امروز غریب و بی‌کس است. دریغ از آن شیر و ماست و کره و گوشت بره و بزغاله! دریغ از آن انارهای خوب! دریغ از آن زردآلو، انجیر، انگور و خرما! دریغ از آن نان گندم و نان جوی که توسط کشور خانم و عزت خانم پخته می‌شد! دریغ از آن اخوت و برادری که در بین مردم چوپانان بود! چوپانان ما امروز تنهای تنهاست. بیایید دست در دست هم داده و برای آبادی و سربلندی آن بکوشیم.
متن حاضر، خاطرات خودم و شنیده‌هایم است از گفته‌های بزرگانی که رفته‌اند و آنها که هنوز در قید حیاتند و کوششی است تا گوشه‌هایی از تاریخ این دیار را به تصویر بکشد. شما نیز خاطرات خود و بزرگان خود را به آن بیفزایید و اگر خطایی در آن است گوشزد نمایید تا کاملتر شود. بقیه مقاله را در ادامه مطلب بخوانید

هیچ نظری موجود نیست: