جستجوی این وبلاگ

دهستان چوپانان 3


This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below. دهستان چوپانان http://choopananvatan.blogfa.com منظم ترین دهستان خشتی ایران fa blogfa.com Mon, 11 Mar 2013 10:00:00 GMT تیپ خانه های رعیتی روستای چوپانان http://choopananvatan.blogfa.com/post/1200/%d8%aa%db%8c%d9%be-%d8%ae%d8%a7%d9%86%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%b1%d8%b9%db%8c%d8%aa%db%8c-%d8%b1%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%a7%db%8c-%da%86%d9%88%d9%be%d8%a7%d9%86%d8%a7%d9%86

روستای چوپانان ، منظم ترین روستای خشتی ایران
همچون دیگر روستا های زیبا ایران معماری خاص خود را دارد و خصوصیاتی که شاید منحصر به فرد باشد .این خصوصیات را میتوان در چیدمان دانه های مسکونی در امتداد معابری در دو جهت اصلی و فرعی ، ساخت بادگیر های یک طرفه ، دوطرفه ، قرار گیری روستا روی یک شیب ملایم ، دسترسی هوشمندانه به مزارع و جلوگیری از مخاطرات طبیعی و .. مشاهده کرد.
طی بررسی و مطالعه ای که در زمینه شناخت و بررسی دانه های مسکونی روستا داشتم اطلاعاتی مختصر از این معماری بی نظیر در اختیار شما عزیزان قرار میدهم.اگر بخواهیم خانه های بافت سنتی روستا را دسته بندی کنیم ، اولین و کلی ترین دسته بندی در مورد دو نوع تیپ 1 -رعتی 2- اربابی است.
که هر یک از این دسته بندی ها ممکن است شاخه هایی از خانه هایی منحصر داشته باشد که خصوصیات آنها با دیگر قسمت های بافت متفاوت باشد . اما در این قسمت به دسته خانه های رعیتی میپردازیم.
لازم به ذکر است از توضیحات فنی و طولانی بعضی از قسمت ها فاکتور گرفته شده و در آینده به صورت تخصصی این عوامل توضیح داده میشود.
نویسنده : سینا صمیمی _ بهار 90 _ روستا 1(روستای چوپانان)
خانه های سنتی رعیتی :
قسمت عمده مساحت روستا را، این نوع خانه های مسکونی تشکیل میدهند که نزدیک به 80 درصد بافت روستا مربوط به این سری خانه ها است ؛ عمده ساکنین این بافت قشر متوسط روستا که عمدتاً شغل آنها کشاورزی، دامداری بوده اند.
(توضیح کوتاه در مورد واژه رعیتی : تا قبل از انقلاب جمهوری اسلامی در کشورما ، بخصوص اکثر شهر ها و روستا ها سیستم ارباب، رعیتی حاکم بوده ؛ به اینصورت که عده ای در زمین هایی که متعلق به ارباب روستا بوده مشغول به کار دامداری یا کشاورزی بودند ؛ و در آخر محصول برداشت شده را قسمتی برای رفع احتیاجات خود برداشته و بقیه را به خزانه روستا نزد ارباب به عنوان مالیات میسپردند.
باید گفت هر جا اسمی از سیستم ارباب، رعیتی به میان میاد فکرها متوجه بد اخلاقی و بی تفاوتی ارباب ها ویا سطح پایین بودن و فقر رعیت ها میشود ؛ اما خوشبختانه در روستای چوپانان هرگز چنین موضوعی وجود نداشته ، زیرا شواهد نشان میدهد که مردم روستا با ارباب های خود زندگی مسالمت آمیز و سالم داشته اند و هر جا نیاز به کمک داشتند، دریغ نمیکردند و در کارها مشارکت میکردند؛ همچنین از بزرگان چوپانان ، در مورد کارهای عمرانی وآبادانی ارباب های دلسوز ، بسیار نقل شده است و میتوان هنوز هم آثار آن را در روستا مشاهده کرد.)
بیشتراین دانه های مسکونی در معابر فرعی درجه 2 یا 3 قرار دارند و به مزارع ، محل کشت و کار و شغل اکثریت نزدیک است . این سری از دانه های مسکونی بر روی نقشه روستا در جهت غرب روستا جای گرفته است که نسبت به توپوگرافی روستا روی یک شیب متوسط بنا شده است . همین امر باعث شده خانه های قسمت بالاتر روستا در قسمت پشت بام مشرف به کل روستا باشند و از دید و منظر وسیعی برخور دار باشند.
پلان اکثر این خانه ها مربعی ویا مربع مستطیل دارند و ابعادی متغییردارند ؛ در این بافت گاه خانه های دو طبقه نیز مشاهده میشود.وجه مشترک همه این نوع خانه ها این است که دارای حیاط مرکزی میباشند و ساخت این نوع خانه ها به گونه ای است که در سه طرف حیاط ، ساخت صورت میگیرد و در جهت شمال و یا غرب به دلیل تابش مستقیم خورشید در تابستان و گرم شدن بیش از حد فضا عمدتا ساختی ندارند .
کمتر خانه ای را میتوان دید که در آن تزئینات گچکاری و یا تزئینات در بازشو ها ی آن وجود داشته باشد ،عمده تزییناتی که میشود در این نوع دانه های مسکونی دید طریقه اجرا آجر کاری های لبه پشت بام وهمچینین جان پناه های پشت بام است.
جان پناها ارتاعی به اندازه 70-80 سانتی متر داشتند که با خشت خام به صورت شطرنجی پر و خالی قرار میدادند ، علت این نوع اجرا جان پناه ها دو دلیل اصلی داشته :
1 – سبک شدن دیوار جان پناه روی لبه پشت بام و کم شدن وزن ساختمان .
2- زیبایی نمای خانه از داخل و خارج و حرکت مناسب باد از حفره های ایجاد شده .
تعداد زیادی از این نوع خانه ها در کنار خود فضاهای روباز یا پوشیده برای نگه داری اهشام دارند که توسط یک بازشو به معبر و یا داخل خانه اتصال دارد.
به این فضا اصطلاحاً آغل و به گویش محلی (طویله ) میگویند که در معماری دانه های مسکونی روستای چوپانان این فضا در اکثریت خانه های رعیتی وجود دارد.
فضای آن معمولا 4*5 متر است که از داخل کوچه میتوان دسترسی به این فضا داشت و از داخل خانه فقط برای غذا دادن احشام یک دریچه و جود دارد. پوشش این فضا به صورت هورنو است که برای تهویه این فضا بسیار موثر است. زیرا حفره ایجاد شده در روی پوشش حالتی مکنده ایجاد کرده و هوای نامطبوع را از داخل به خارج میکشد و همیچنین نور دهی به این مکان با اجرای این نوع پوشش و حرکت خورشید مناسب میباشد و در ساعتی از روز خورشید مستقیما به داخل میتابد .
مصالح به کار رفته در تمام این خانه ها خشت یا آجر خشت است که نقش پر کننده دارند و از ملات گل و خاک ، گچ و خاک استفاده شده است. اکثر اجر ها در چوپانان قدیم توسط اهالی و کوره های آجر پزی خود روستا تامین میشده.اندود دیوار های خارجی ، از کاهگل استفاده شده و برای اندود فضا های داخلی نیز از خاک گچ و گچ استفاده شده .
دلیل استفاده از خشت :
1ـ در این منطقه خاک رس بسیار وجود دارد و همچنین کاه مورد نیاز از زمین های کشاورزی خود تامین میگردد
2_استفاده از خشت به دلیل ظرفیت حرارتی بالایی که دارد به این صورت که در روزهای سرد زمستانی هنگامیکه خورشید کویری بر روی این مصالح میتابد گرما را در خود ذخیره میکند و در شب که هوا رو به سردی میرود این خشت ها گرمای ذخیره شده در خود را کم کم پس میدهند و این فرایند باعث میشود که دیوار از داخل گرم باشد ، و بلاعکس در تابستان دیوار، خنکی و سرمای شب های کویر را در خود ذخیره کرده و در روز های گرم آن را به داخل فضا انتقال میدهد که باعث میشود دیوار سرد باشد. علت استفاده از کاه در گل برای استحکام و منسجم سازیه گل خام است .
پوشش فضا های این خانه ها از نوع طاق های گهواره ای میباشد. دو طرف پوشش ، جهتی که بار تاثیری برآن ندارد ضخامت آن نسبت به دو دیوار بار بری که طاق بر روی آن اعمال نیرو میکند کمتر است .این امر باعث شده تا یک عقب رفتگی در قسمت بالا دیوار بوجود بیاید که به آن (رف) میگویند؛ کاربردی که در گذشته و تا کنون از رف میشود برای نگه داری ظرف ها و یا اشیا های کوچکی که کمتر در طول زندگی روزمره به آنها نیاز داشتند استفاده میشده است.مشکلی که میتوان از رف گرفت این است به دلیل در ارتفاع بودن دسترسی به آن برای افراد مشکل است و به مرور زمان مکانی برای جمع شدن گرد و غبار و اسکان حشرات میباشد.
ورودی خانه ها :
ورودی اکثر این خانه ها از کوچه های مستقیم و باریک است که جزمعابر فرعی محسوب میشوند و بعد از داخل شدن در پیشخوان (هشتی) کوچک که از سطح زمین هیچ اختلاف سطحی ندارد و بعضا در برخی از خانه ها به اندازه 30 سانتی متر از سطح زمین ارتفاع دارد که اصطلاحا به آن هشتی یا لابی میگویند ؛ ابعاد آن حداکثر 2×2 متر است .
همه درهای این خانه ها دولته (دولنگه) و دارای دو کوبه زنانه و مردانه است با گل میخ هایی گرد و چفت و بست هایی که برای قفل زدن به در ، در قسمت بالای چهار چوب قرار دارد البته امروزه این درها جای خود را به درهای فلزی داده است .
پیش خوان(هشتی ) این خانه ها دارای ارتفاع نسبت زیاد و حالتی دعوت کننده دارد و پوشش ان طاق گهوارهای است اندود داخل هشتی از کاهگل میباشد و در اکثریت خانه ها در قسمت بالای در کتیبه هایی نصب شده که روی آن آیات قرآن و یا نام ائمه و یا تخته اسفند و یا چشم (نوعی شی که قدیمیان خودشان از ارد و اسفند میساختند)قرار داشت.
بعد از در خانه ؛ دالان قرار دارد که دالان ها باریک و اکثرا به شکل حرف (L ) هستند و بعد از گذراندن این دالان به حیاط خانه میرسیم که معمولا از سطح دالان پایین تر است.
حیاط خانه ها :
حیاط این نوع خانه ها از اجرهای خشتی مربعی 30 ×30 فرش شده اند و در وسط حیاط با طرح مربع شکل باغچه وجود دارد که در آن درختان خرما و یا انار سازگار با هوای گرم وخشک منطقه میکارند برای استفاده از میوه و سایه ان و گل و گیاه برای استفاده از مطبوع بودن و خنک کردن حیاط استفاده میکنند .در کنار باغچه ها حوض کوچک وجود دارد که برای شستشو از ان استفاده میکنند.
فضا های خانه :
بهار نشین:
در سمت شرق خانه ها اتاق هایی وجود دارد که برای استفاده در تابستان استفاده میشوند زیرا پشت به افتاب میباشند و معمولا این اتاق ها خنک تر از سایر اتاق ها میباشند. بازشو های این قسمت کوچک است و در دوطرف درگاه دو بازشو دارد که چهار چوب چوبی دارد
پاییز نشین:
در سمت غرب خانه اتاق هایی وجود دارد که در زمستان مورد استفاده میشود زیرا رو به افتاب است و در زمستان نور خورشید مستقیما به داخل اتاق ها می افتد و فضای اتاق را گرم می کند.و معمولا در انتهای اتاق یک شومینه وجود دارد که در قدیم برای گرم کردن اتاق در ان اتش میکردند و توسط کانالی دود های حاصل از سوخت چوب به بیرون هدایت میشد.
در قسمت جنوب بیشتر ایوان ها و یا اتاق بادگیر قرار دارد.
ایوان ها: به اندازه 4×5 و پوشش طاق گهواره ای میابشد که از سطح حیاط با چند پله مرتفع میشود . مقابل ایوان فضای سبز خانه ( باغچه ) است و در تابستان ها برای خوابیدن ، استراحت و نشستن اعضای خانواده استفاده میشود و در زمستان ها ترشیجات و یا سبزی و یا گیاهان را برای خشک کردن در آنجا قرار میدهند.
اتاق بادگیر :
اتاق بادگیر همانطور که از اسم آن مشخصه اتاقی است که دقیقا کانال های بادگیر به آن اتاق متصل است.
پوشش اتاق که به صورت طاق گهواره ای است ، بادگیربرروی ان قرار دارد که توسط دریچه ای به اتاق وصل است که باد را به داخل هدایت میکند. این اتاق در تابستان ها کاربرد داشتته و افراد خانواده و یا مهمان خانه در آن اتاق پذرایی میشدند.و در زمستان ها به دلیل خنک بود اتاق کاربردی ندارد و محلی برای نگه داری مواد غذایی میشود.
تمامی اتاق های این خانه ها در هر سطح دیوار حداقل دو طاغچه وجود دارد که برای گذاشتن کتاب و گلدان و یا چراغ روشنایی استفاده میشود و همه این اتاق ها با گچ اندود میشوند وهیچگونه تزئینات گچی ندارند.
مطبخ:
برای دسترسی مطبخ خانه پس از گذشتن از یک دالان ( L) مانند به آن دسترسی پیدا میکنیم. که در این فضا تنور و محلی برای نگهداری مواد غذایی وجود دارد و همچنین محلی برای نگهداری هیزم وجود و از طریق حفره هایی در سقف عمل تهویه ونور گیری انجام میشود.اندود داخل مطبخ از جنس گچ و اهک است .
سرویس بهداشتی:
توالت این خانه ها در ابعاد کوچک و در قسمت پرت خانه (پلان) است و یا در گوشه هایی که دید وجود ندارد میسازند، به دلیل اینکه مردم در گذشته از حمام عمومی استفاده میکردند در این نوع خانه ها حمام وجود ندارد البته در سالهای اخر حمام به عنوانم فضایی الحاقی به خانه اضافه شده است.
راه پله و خر پشته:
خصوصیات راه پله ها به این صورت است که ارتفاع پله ها بیش از 30 سانتی متر است و ارتفاع ان از ابعاد کف پله بیشتر است و با شیب زیاد رو به بالا ادامه دارد و خر پشته ان در گاهی به اندازه 1.2متر دارد و در آن چوبی است و وپوشش خر پشته طاق گهواره ای است که ارتفاع ان کم است.
بازشو ها :
در و پنجره این خانه ها چوبی و اکثر دو لته است و تزیینات خاصی ندارد .
Mon, 11 Mar 2013 10:00:00 GMT choopananvatan http://choopananvatan.blogfa.com/post/1200/%d8%aa%db%8c%d9%be-%d8%ae%d8%a7%d9%86%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%b1%d8%b9%db%8c%d8%aa%db%8c-%d8%b1%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%a7%db%8c-%da%86%d9%88%d9%be%d8%a7%d9%86%d8%a7%d9%86 سالگرد شادروان سیمین همایونی http://choopananvatan.blogfa.com/post/1199/%d8%b3%d8%a7%d9%84%da%af%d8%b1%d8%af-%d8%b4%d8%a7%d8%af%d8%b1%d9%88%d8%a7%d9%86-%d8%b3%db%8c%d9%85%db%8c%d9%86-%d9%87%d9%85%d8%a7%db%8c%d9%88%d9%86%db%8c
هوالباقی
عزیز خفته درخاکم گل باغ دلم بودی
درخشان گوهر پاکم چراغ محفلم بودی
کجایابم دگرچون تو اگرگردجهان گردم
توراای نازنین دختر که یاروهمدمم بودی

بمناسبت اولین سالگرد درگذشت شادروان سیمین همایونی مراسم یادبود پنجشنبه 91/12/24 ساعت 2الی4 عصردرمسجدجامع چوپانان برگزار می گردد.
حضور شما سروران گرامی باعث شادی روح آن مرحومه وتسلی خاطر بازما ندگان خواهد شد.
Sat, 09 Mar 2013 10:00:00 GMT choopananvatan http://choopananvatan.blogfa.com/post/1199/%d8%b3%d8%a7%d9%84%da%af%d8%b1%d8%af-%d8%b4%d8%a7%d8%af%d8%b1%d9%88%d8%a7%d9%86-%d8%b3%db%8c%d9%85%db%8c%d9%86-%d9%87%d9%85%d8%a7%db%8c%d9%88%d9%86%db%8c
قنات روستای چوپانان به طور کامل مسدود شد. http://choopananvatan.blogfa.com/post/1195/%d9%82%d9%86%d8%a7%d8%aa-%d8%b1%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%a7%db%8c-%da%86%d9%88%d9%be%d8%a7%d9%86%d8%a7%d9%86-%d8%a8%d9%87-%d8%b7%d9%88%d8%b1-%da%a9%d8%a7%d9%85%d9%84-%d9%85%d8%b3%d8%af%d9%88%d8%af-%d8%b4%d8%af-
احمدرضا باقریان در این رابطه در گفتگویی اختصاصی با اظهار داشت:
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نایین گفت: براثر بارندگی های بی سابقه شب گذشته روستای چوپانان،
در اثر بارندگی کم سابقه شب گذشته در روستای چوپانان، قنات این روستا کاملا مسدود شد.
وی ادامه داد: این قنات که ۱۸کیلومتر طول دارد، دارای مادر چاهی به عمق ۴۵متر است و با دبی ۳۰لیتر بر ثانیه، ۷۰هکتار از اراضی روستای چوپانان را آبیاری می کند.
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان نایین خاطرنشان کرد: این قنات بر اثر ورود سیلاب و آب باران به داخل حلقه های چاه میانی آن به شدت آسیب دیده و مسدود شده است.
وی با اشاره به این که میانگین بارندگی سالانه روستای چوپانان در درازمدت حدود ۹۰میلی متر است خاطرنشان کرد: در بارندگی ۱۸ساعت گذشته روستای چوپانان بیش از ۴۳میلیمتر بارندگی صورت گرفته که در نوع خود بی سابقه و جدید است.
باقریان اضافه کرد: این بارندگی شدید و بی سابقه، همچنین به حدود ۸۰۰هکتار از باغات و اراضی کشاورزی این روستا و مزارع اطراف بخش انارک خساراتی را وارد نموده که کارشناسان جهاد کشاورزی در حال بررسی و برآورد این خسارات هستند که متعاقبا اعلام میشود.
در اثر بارندگی کم سابقه شب گذشته در روستای چوپانان، قنات این روستا کاملا مسدود شد.
وی ادامه داد: این قنات که ۱۸کیلومتر طول دارد، دارای مادر چاهی به عمق ۴۵متر است و با دبی ۳۰لیتر بر ثانیه، ۷۰هکتار از اراضی روستای چوپانان را آبیاری می کند.
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان نایین خاطرنشان کرد: این قنات بر اثر ورود سیلاب و آب باران به داخل حلقه های چاه میانی آن به شدت آسیب دیده و مسدود شده است.
وی با اشاره به این که میانگین بارندگی سالانه روستای چوپانان در درازمدت حدود ۹۰میلی متر است خاطرنشان کرد: در بارندگی ۱۸ساعت گذشته روستای چوپانان بیش از ۴۳میلیمتر بارندگی صورت گرفته که در نوع خود بی سابقه و جدید است.
باقریان اضافه کرد: این بارندگی شدید و بی سابقه، همچنین به حدود ۸۰۰هکتار از باغات و اراضی کشاورزی این روستا و مزارع اطراف بخش انارک خساراتی را وارد نموده که کارشناسان جهاد کشاورزی در حال بررسی و برآورد این خسارات هستند که متعاقبا اعلام میشود.
Thu, 07 Mar 2013 22:06:00 GMT choopananvatan http://choopananvatan.blogfa.com/post/1195/%d9%82%d9%86%d8%a7%d8%aa-%d8%b1%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%a7%db%8c-%da%86%d9%88%d9%be%d8%a7%d9%86%d8%a7%d9%86-%d8%a8%d9%87-%d8%b7%d9%88%d8%b1-%da%a9%d8%a7%d9%85%d9%84-%d9%85%d8%b3%d8%af%d9%88%d8%af-%d8%b4%d8%af-
برگزاری مسابقه عکاسی از طبیعت و فرهنگ پیشینیان ،حیات وحش عباس آباد چوپانان http://choopananvatan.blogfa.com/post/1197/-%d8%a8%d8%b1%da%af%d8%b2%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d9%85%d8%b3%d8%a7%d8%a8%d9%82%d9%87-%d8%b9%da%a9%d8%a7%d8%b3%db%8c-%d8%a7%d8%b2-%d8%b7%d8%a8%db%8c%d8%b9%d8%aa-%d9%88-%d9%81%d8%b1%d9%87%d9%86%da%af-%d9%be%db%8c%d8%b4%db%8c%d9%86%db%8c%d8%a7%d9%86-%d8%8c%d8%ad%db%8c%d8%a7%d8%aa-%d9%88%d8%ad%d8%b4-%d8%b9%d8%a8%d8%a7%d8%b3-%d8%a2%d8%a8%d8%a7%d8%af-%da%86%d9%88%d9%be%d8%a7%d9%86%d8%a7%d9%86
منبع:سایت پناهگاه عباس آباد چوپانان
در راستای بهینه کردن فرهنگ حفاظت از محیط زیست و ارتقای دانش زیست محیطی جوامع محلی پیرامون پناهگاه حیات وحش عباس آبادچوپانان ، انجمن دوستداران میراث فرهنگی چوپانان با همکاری سایت بهشت گربه سانان ، اقدام به برگزاری مسابقه عکاسی می کند.
.علاقمندان به شرکت در این مسابقه می توانند تصاویر خود را از 91/12/16 لغایت 91/12/29 به آدرس زیر ارسال کنند. و درمورخه 92/1/2 در پایان همایش پیاده روی خانوادگی به نفرات برتر جوایز ارزنده ای اهدا خواهد شد .
choopanan.nature91@yahoo.com
chopponoon@gmail.com

مسابقه عکاسی


Thu, 07 Mar 2013 22:02:00 GMT choopananvatan http://choopananvatan.blogfa.com/post/1197/-%d8%a8%d8%b1%da%af%d8%b2%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d9%85%d8%b3%d8%a7%d8%a8%d9%82%d9%87-%d8%b9%da%a9%d8%a7%d8%b3%db%8c-%d8%a7%d8%b2-%d8%b7%d8%a8%db%8c%d8%b9%d8%aa-%d9%88-%d9%81%d8%b1%d9%87%d9%86%da%af-%d9%be%db%8c%d8%b4%db%8c%d9%86%db%8c%d8%a7%d9%86-%d8%8c%d8%ad%db%8c%d8%a7%d8%aa-%d9%88%d8%ad%d8%b4-%d8%b9%d8%a8%d8%a7%d8%b3-%d8%a2%d8%a8%d8%a7%d8%af-%da%86%d9%88%d9%be%d8%a7%d9%86%d8%a7%d9%86
بارش شدید باران جان یک نفر را در فرخی گرفت http://choopananvatan.blogfa.com/post/1196/%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%b4-%d8%b4%d8%af%db%8c%d8%af-%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d9%86-%d8%ac%d8%a7%d9%86-%db%8c%da%a9-%d9%86%d9%81%d8%b1-%d8%b1%d8%a7-%d8%af%d8%b1-%d9%81%d8%b1%d8%ae%db%8c-%da%af%d8%b1%d9%81%d8%aa
مدیر کل مدیریت بحران استان اصفهان گفت: بارندگی روز گذشته به برخی از واحدهای دامی و محصولات باغی در شهرستان خور و بیابانک خسارت وارد کرد.


به گزارش اینا به نقل از ایرنا، منصور شیشه فروش در این باره اظهار داشت: بر اثر فرو ریختن سقف یک واحد دامی در منطقه ˈفرخیˈ شهرستان خوروبیابانک، یک مرد 63 ساله جان خود را از دست داد.

وی با اشاره به اینکه مدیریت بحران استان اصفهان، پیش بینی و هشدارهای لازم برای جلوگیری از خسارت ناشی از بارش های اخیر را انجام داده، گفت: بیشترین بارش ها به صورت برف و باران در شهرستان های سمیرم، شهرضا، نایین، خور و بیابانک گزارش شده است.

مدیر کل مدیریت بحران استان اصفهان میزان بارندگی در خور و بیابانک را 50 میلی متر ، سمیرم 55 میلی متر به صورت برف و باران و شهرضا را 30 میلی متر اعلام کرد و افزود: بارش برف در شهرستان سمیرم موجب انسداد برخی از راههای این شهرستان شد که با تلاش نیروهای امدادی، هلال احمر، مسکن و راه و فوریت های پزشکی این راهها بازگشایی و به افراد در راه مانده امداد رسانی شد.

به گفته وی تعداد 200 نفر در مناطق تیران و کرون، کاشان، سمیرم و نایین توسط عوامل امدادی اسکان یافتند و به 60 خودرو در راه مانده امداد رسانی شد.

شیشیه فروش با اشاره به حوادث رانندگی بوجود آمده در محورهای یاد شده، افزود: از روز گذشته تاکنون 40 نفر از مصدومان حوادث رانندگی در محورهای یاد شده توسط فوریت های پزشکی و عوامل امدادی به بیمارستان های استان انتقال یافتند.

وی افزود: از روز گذشته تاکنون، 131 پایگاه امدادی و فوریت های پزشکی در 71 راهدارخانه به نیازمندان در محورهای فوق امداد رسانی کردند.

مدیر کل مدیریت بحران استان اصفهان با اشاره به گرم شدن هوا در روزهای گذشته و شکوفه دار شدن درختان میوه در برخی از شهرستان های استان اصفهان، افزود: بارش های اخیر و کاهش دما در دو روز گذشته موجب وارد شدن خسارت هایی به محصولات باغی نیز شد.

وی گفت: میزان خسارت های وارد شده به دام ها و محصولات باغی در پی بارش های اخیر در دست بررسی است.
Thu, 07 Mar 2013 21:51:00 GMT ghsamimi http://choopananvatan.blogfa.com/post/1196/%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%b4-%d8%b4%d8%af%db%8c%d8%af-%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d9%86-%d8%ac%d8%a7%d9%86-%db%8c%da%a9-%d9%86%d9%81%d8%b1-%d8%b1%d8%a7-%d8%af%d8%b1-%d9%81%d8%b1%d8%ae%db%8c-%da%af%d8%b1%d9%81%d8%aa
بارش برف در چوپانان http://choopananvatan.blogfa.com/post/1194/%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%b4-%d8%a8%d8%b1%d9%81-%d8%af%d8%b1-%da%86%d9%88%d9%be%d8%a7%d9%86%d8%a7%d9%86
منبع: وبلاگ ذبیح -هواشناسی چوپانان

از روز چهارشنبه 91/12/16 تا امروز پنجشنبه هوای آسمان چوپانان ابری همراه با بارش و برف و
باران میباشد .بارش برف زمین های چوپانان رو سفید پوش کرد .

آمار روزانه پنج شنبه1391/12/17 :

حداکثر دما 24 ساعت گذ شته 22.8
حداقل دما 24ساعت گذشته 00.2
بارندگی 24ساعت گذشته 43.2
بارندکی سال زراعی 87.1
برف 24 ساعت گذشته 01.0 cm
حداکثرسمت وسرعت باد 21008
Thu, 07 Mar 2013 10:36:00 GMT choopananvatan http://choopananvatan.blogfa.com/post/1194/%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%b4-%d8%a8%d8%b1%d9%81-%d8%af%d8%b1-%da%86%d9%88%d9%be%d8%a7%d9%86%d8%a7%d9%86
اطلاعیه شماره 3 انجمن دوستداران چوپانان http://choopananvatan.blogfa.com/post/1193/%d8%a7%d8%b7%d9%84%d8%a7%d8%b9%db%8c%d9%87-%d8%b4%d9%85%d8%a7%d8%b1%d9%87-3-%d8%a7%d9%86%d8%ac%d9%85%d9%86-%d8%af%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%af%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d9%86-%da%86%d9%88%d9%be%d8%a7%d9%86%d8%a7%d9%86
ثبت نام در مسابقه طناب کشی
درپی اطلاعیه های قبلی مبنی بر برگزاری همایش پیاده روی نوروز92 بدینوسیله باطلاع کلیه جوانانی که مایلند در مسابقات طناب کشی درروز دوم عید شرکت نمایند میرساند که علاقمندان میتوانند در گروههای پنج نفره اسامی خودشانرا در همین پست اعلام نمایند یا با شماره تلفن آقای حسن حیایی تماس بگیرند.
پذیرش ثبت نام حداکثر تا بیستم اسفند ماه انجان میگیرد تا فرصت برای برنامه ریزی باشد.
شماره تماس برای ثبت نام: 09132569486
Tue, 05 Mar 2013 22:39:00 GMT ghsamimi http://choopananvatan.blogfa.com/post/1193/%d8%a7%d8%b7%d9%84%d8%a7%d8%b9%db%8c%d9%87-%d8%b4%d9%85%d8%a7%d8%b1%d9%87-3-%d8%a7%d9%86%d8%ac%d9%85%d9%86-%d8%af%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%af%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d9%86-%da%86%d9%88%d9%be%d8%a7%d9%86%d8%a7%d9%86
دستگیری متخلفین شکار و صید در پناهگاه حیات وحش عباس آباد http://choopananvatan.blogfa.com/post/1192/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%db%8c%d8%b1%db%8c-%d9%85%d8%aa%d8%ae%d9%84%d9%81%db%8c%d9%86-%d8%b4%da%a9%d8%a7%d8%b1-%d9%88-%d8%b5%db%8c%d8%af-%d8%af%d8%b1-%d9%be%d9%86%d8%a7%d9%87%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%ad%db%8c%d8%a7%d8%aa-%d9%88%d8%ad%d8%b4-%d8%b9%d8%a8%d8%a7%d8%b3-%d8%a2%d8%a8%d8%a7%d8%af در راستای گشت و کنترل و حفاظت از تنوع زیستی زیستگاههای حساس پناهگاه حیات وحش عباس اباد ، مامورین سر محیط بانی چوپانان در هنگام گشت زنی در منطقه موفق به شناسایی یک گروه از متخلفین عمده شکار و صید شدند و در نهایت.این افراد که دارای سابقه محکومیت قضایی در جرایم زیست محیطی بوده و مبادرت به شکار غیر مجاز یکراس بز وحشی کرده بودند. در نیمه های شب درحالیکه قصد ورود به روستای چوپانان را داشتند در یک عملیات غافل گیری دستگیر شده و به همراه پرونده مربوطه به مرجع محترم معرفی گردیدند.
در ماموریت مشابه دیگری مامورین محیط بانی بیاضه ، توانستند با بررسیهای دقیق میدانی یک قبضه سلاح غیر مجاز شکاری که توسط گروه دیگری از متخلفین جهت کاربرد در شکار غیر مجاز در دل کوه بطور ماهرانه ای جاسازی و پنهان شده بود ،را کشف و ضبط کنند.
منبع:پناهگاه حیات وحش عباس اباد
Tue, 05 Mar 2013 15:16:00 GMT ghsamimi http://choopananvatan.blogfa.com/post/1192/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%db%8c%d8%b1%db%8c-%d9%85%d8%aa%d8%ae%d9%84%d9%81%db%8c%d9%86-%d8%b4%da%a9%d8%a7%d8%b1-%d9%88-%d8%b5%db%8c%d8%af-%d8%af%d8%b1-%d9%be%d9%86%d8%a7%d9%87%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%ad%db%8c%d8%a7%d8%aa-%d9%88%d8%ad%d8%b4-%d8%b9%d8%a8%d8%a7%d8%b3-%d8%a2%d8%a8%d8%a7%d8%af
باقرسیاه http://choopananvatan.blogfa.com/post/1177/%d8%a8%d8%a7%d9%82%d8%b1%d8%b3%db%8c%d8%a7%d9%87 منبع: چوپانان آباد



باقر(سیاه) ضیایی - باقر ضیایى, باقرسیاه - سایت شجره نامه‌ی ما


در نامگذاری این بیوگرافی بسیار دچار تردید بودم كه چه عنوانی را برگزینم ولی هیچ عنوانی را بهتر از همین تیتر نیافتم زیرا مرحوم باقر ضیائی سالها در چوپانان بدین نام شهرت داشت و بدین نام شناخته می شد پس اجازه دهید اكنون هم من اورا باقر سیاه بنامم. و امیدوارم كه كسان او از این تیتر نرنجند زیرا باقر با این اسم شهرتی منطقه ای داشت.
متاسفانه از سال تولد و وفات باقر بی اطلاع هستم و این را هم نمی دانم كه باقر خودش به چوپانان مهاجرت كرده یا اینكه پدرش آمده و او نیز به تبعیت از پدر آمده؟ چه خوب بود فرزندان این بزرگوار نواقص كار مرا بر طرف می كردند و اطلاعات ایچنینی را به صورت كامنت در اختیار همگان می گذاشتند.
اما باقر شاید یكی از مهمانوازترین ساكنین در چوپانان بود .شغل اصلی او كافه داری بود آن هم در مكانی كه فقط هفته ای دوبار كامیون دوكابینت پست خور و جندق از خور راه می افتاد و مسافران خور و فرخی و چاه ملك را سوار بركامیون می كرد و در دوراهی جندق یعنی حوض حاج علی آنها را پیاده می كرد و 3 تا 4 ساعت مسافران در انتظار بودند تا به جندق می رفت و مسافران جندق را سوار می كرد و سپس به چوپانان می آمد و در چوپانان در كافه مش باقر اتراق می نمود و استراحت می كرد و بعد از سوار كردن مسافران چوپانان راهی نخلك می شد و سپس به انارك می رفت و پایان راهش نائین بود كه پیمودن این مسیر با آن جاده های خاكی خراب 15 تا 20 ساعت طول می كشید .و در برگشت نیز چندین بشكه بنزین و نفت بار می زد و مسافران را سوار می كرد و مسیر رفته را برمی گشت و باز در كافه مش باقر اتراق میكرد و این باقر بود كه در كافه خودش ،با نان تازه و ماست گوسفند و گاو وكشك و تخم مرغ و چای از میهمانان پذیرایی می كرد. كافه مش باقر یكی از" آه هنگ" هایی بود كه از یكی از مالكان اجاره كرده شاید هم مجانی در اختیار او گذاشته بودند . دیوارهای این" آه هنگ" كاهگلی بود و در دو طرف دیوارها تخت هایی گلی برای استراحت درست شده بود و روی تخت ها گلیم های جلی مفروش بود و در گوشه جلو كافه روی تختی اجاقی بود و سماور آتشی و كتری برای دم كردن چای و تعدادی بشقاب نیكلی و كاسه نیكلی و چندین استكان و نعلبیكی و فانوسی و لمپاپی كه در شب ها، اگر مسافری بود روشن می شد.در محوطه بیرون كافه كه فضای بازی بود اما جلو آن دیوار داشت دو سه مشك آب در سایه آویزان بود كه یك لیوان نیكلی در دل یكی از مشك آبها قرار داشت و مسافران از این مشك ها، آب سرد می نوشیدند.
البته گاه گداری اتفاق می افتاد كه مسافری از جایی می رسید و مجبور بود یكی دو روزی در چوپانان متوقف شود كافه باقر به روی او باز بود و چون هتلی از مسافران پذیرایی می كرد اگر زمستان بود مسافر شب روی تخت های داخل كافه می خوابید و اگر تابستان بود مسافر می توانست یا روی پشت بام كافه بخوابد یا در پیاده رو كناره كافه زیر درخت توت جلو كافه بخوابد . اما اگر مسافری زن و بچه با او همراه بود باقر اورا به منزل خود می برد و در منزل از او پذیرایی می كرد.
یكی دیگر از خدمات باقر پمپ بنزین داری بود كه بدینوسیله باقر خدمت رسانی می كرد همیشه ماشین پست برای باقر از نائین حلب های بنزین یا بشكه بنزین یا بشكه نفت می آورد و باقر این مواد سوختی را در انباری كنار كافه قرار می داد اگر ماشینی به بنزین نیاز داشت باقر با تلمبه ای بنزین از بشكه می كشید و به او می فروخت . البته در آن زمان مردم از نفت برای روشنایی استفاده می كردند و مصرف نفت آنها بسیار كم بود یك خانواده هر دوماهی 20 لیتر نفت مصرف داشت و باقر این نفت را تامین می كرد.
خدمت دیگری كه باقر انجام می داد این بود كه باقر مسئول مسجد چوپانان بود و بدون هیچ چشمداشتی وظایف زیادی را انجام می داد . بعضی اوقات با كمك افراد خانواده اش مسجد را آب و جارو می كرد .
در بالای ایوان مسجد چوبی 4 متری نصب بود كه به وسیله قرقره ای با طنابی فانوسی به آن آویزان بود و باقر هر روز غروب فانوس را نفت می كرد و آنرا روشن می نمود و با طناب فانوس را به بالای تیر می كشید و اسم آن بیدق مسجد بود .علت اینكار این بود كه در آن زمان چراغ برق نبود و بیشتر مسافران در شب ممكن بود گم شوند خصوصاً اینكه در تابستان شبها هوا خنك بود و مسافران شتری شبها برای رفت و آمد، راحت تر بودند یا بارهایی كه از حجت آباد و آشتیان به چوپانان با شتر حمل می شد در شبها هم برای انسان و هم برای حیوان راحت تر بود و این بیدق چراغانی راهنمای خوبی برای از راه افتادگان بود.
یكی دیگر از وظایف باقر در ایام محرم و صفر به پا داشتن سور و سات عزاداری بود هركس بانی مسجد بود سوخت و قند و چای را تحویل باقر می داد و باقر در غروب آفتاب سماور ذغالی بزرگ مسجد را روشن می كرد و چای را در موقع خودش دم می نمود . او هر شب مشك آبی را بدوش می گرفت و به عزاداران اماحسین آب سرد تعارف می كرد . ضمناً در بقیه مراسم هم با چوبی كه در دست داشت مواظب بود بچه ها در مسجد شلوغ بازی نكنند و او روز عاشورا لگنی را پر از آب می كرد و در حیاط مسچد قرار می داد تا هر كس دوست دارد اجرتی به او بپردازد در داخل لنگ بیندازد معمولا این كمك ها با سكه انجام می گرفت
خلاصه اگر باقر نبود بسیاری از كارها روی زمین می ماند و به همین علت مالكان چوپانان قدر اورا داشتند و به او احترام می گذاشتند
باقر در طول عمرش 3 ازدواج رسمی و تعداد زیادی فرزند داشت همسر اول او آسیه بو د كه از او یك فرزند پسر به نام مجمد باقر و چندین دختر داشت . همسر دوم او گوهر بود كه از او هم یك فرزند پسر به نام یدالله باقر سیاه داشت و چندین دختر نیز از او داشت . و از همسر سوم كه گوهر حلوونی بو دفقط یك پسر داشت كه علی باقر سیاه می باشدبه علت عیالوار بودن باقر نوه ها و نتیجه های باقر بسیار زیاد هستند و به همین علت تعداد زیادی از اهالی چوپانان اصل و نسبشان به باقر سیاه می رسد.
باقر از یكی از نوه های خودش كه از مادر یتیم شده بود و معلول می باشد چون فرزندی، پرستاری و مواظبت می كرد به طوریكه اكثراً فكر می كردند كه او فرزند خود باقر است و او كسی نیست جز نصرت ضیایی كه بعد از فوت باقر به باقرو شهرت یافته بود و مدتها مردم او را باقرو خطاب می كردند.
در یكروز تابستان باقر به دل درد شدیدی مبتلا شد در چوپانان دكتری نبود و وسیله ای نیز نبود كه باقر را به جایی برسانند باقر را در كنار پیاده رو در كنار حمام جدید قرار داده بودند و پیر مرد از درد به خود می پیچید تا بعد از كلی دوندگی دختران باقر موفق شدند او رابا اتوموبیلی به نخلك برسانند تا پزشكیار نخلك به كمك او بشتابد ولی بعد از ظهر همانروز باقرجان به جان آفرین تقدیم كرد و جنازه باقر به چوپانان منتقل و در مزار چوپانان به خاك سپرده شد.


Tue, 05 Mar 2013 15:09:00 GMT choopananvatan http://choopananvatan.blogfa.com/post/1177/%d8%a8%d8%a7%d9%82%d8%b1%d8%b3%db%8c%d8%a7%d9%87 ریگ جن – زیبای خفته http://choopananvatan.blogfa.com/post/1190/%d8%b1%db%8c%da%af-%d8%ac%d9%86-%e2%80%93-%d8%b2%db%8c%d8%a8%d8%a7%db%8c-%d8%ae%d9%81%d8%aa%d9%87


مطلب زیر نوشته اقای محمد مستقیمی در مورد زیبایی ریگ جن چوپانان که از حاشیه شمالی این روستا ، شروع و تا کاشان ادامه دارد.

چند روز پیش ضمن یک گردش فضایی در گوگل ناگهان متوجه شدم که ریگ جن از فضا درست مثل یک زیبای خفته است. از ابتدا تا انتهای آن ، زیبایی که با یک حالت عشوه‌گرانه خفته است در حالی که یک روانداز تور برخود انداخته و موها و ریشه‌های روانداز از تخت آویزان است . به عکس‌ها با افکت‌های مختلف نگاه کنید و نقاط شماره‌گذاری شده را در عکس دوم به دقت ببینید:
ا- سر زیبای خفته در قسمت پیشانی که در قسمت علم در جنوب غربی نخلک است.
2- نوک پای زیبای خفته که در ابتدای ریگزار نزدیک زرومند است.
3- باسن زیبای خفته، حدود الله‌آباد(مزرعه جواد) یا بالاتر و گرگرآباد و شاید کمی بالاتر.
4- زانوی زیبای خفته حدود کوچه زرومند نزدیک همت‌آباد و نصرت‌آباد.
5- ناف زیبای خفته ، پیرامون باتلاق‌های آبریزهای رودخانه نهو و کوه هزار دره.
6- گردن زیبای خفته در همان حدود علم.
7- چوپانان که در پاشنه پای زیبای خفته است.
و این زیبای خفته که به یقین زیبای خفته است، زیبایی که مردم سرتاسر جهان تشنه دیدار او هستند و آرزو می‌کنند شبی را در آغوش او بخسبند و این بزرگترین جاذبه است برای یک استفاده صحیح از جهنمی که روزی انسان‌های پیرامونش از آن می‌ترسیدند و امروز می‌تواند بهشتی شود برای همان همسایگان که دیروز از وحشت گذر از آن «ریگ جن» نامیدندش و من امروز آن را «زیبای خفته» می‌نامم چون زیباترین است و خفته است زیرا اگر روزی بیدار شود فرزندانش را در آغوش پر محبت و پر برکتش خواهد فشرد و سرافراز خواهد کرد.
چند سال پیش یکی از دوستان که کارشناس ارزنده‌ایست فارغ‌التحصیل از بزرگترین دانشگاه صنعتی کشور آن هم در سال‌ها پیش که ورود به این دانشگاه رؤیایی بود دست نیافتنی ـ هرچند هنوز هم چنین است طرحی را با من در میان گذاشت و قرار و مدارهایی که به علل مختلف نشد که نشد اما طرح هنوز مرا و لابد او را قلقلک می‌دهد که یک سرمایه‌گذار می‌خواهد و یک فرهنگ‌سازی و پس از آن یک معرفی جهانی تا آنچه در رؤیای همه‌ی ما فرزندان «ریگ جن» است به حقیقت بپیوندد و این «زیبای خفته» بیدار شود.
حالا عکس‌ها ببینید و داوری کنید و بعد هم بگویید: تنها یک تخیل شاعرانه است که اگر باشد باز هم عملی است.
محمد مستقیمی - راهی اسفند 91

ا- سر
2- نوک پا
3- باسن
4- زانو
5- ناف
6- گردن
7- چوپانان







Tue, 05 Mar 2013 13:14:00 GMT choopananvatan http://choopananvatan.blogfa.com/post/1190/%d8%b1%db%8c%da%af-%d8%ac%d9%86-%e2%80%93-%d8%b2%db%8c%d8%a8%d8%a7%db%8c-%d8%ae%d9%81%d8%aa%d9%87

هیچ نظری موجود نیست: