معاون آبخیزداری اصفهان:
2 میلیارد متر مکعب آب در مناطق فاقد سد به هدر میرود
» سرویس: استان ها - اصفهان
معاون آبخیزداری اداره حفاظت از منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: حدود 2 میلیارد متر مکعب آب در مناطق فاقد سد به هدر میرود و باید با برنامه مناسب در جهت مهار و استفاده از این منابع آبی گام برداشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه اصفهان، ابوطالب امینی در مراسم افتتاح بند سنگ و سیمان دره انجیر انارک اظهار کرد: طبق آمار، 93 میلیارد متر مکعب جریانهای سطحی وجود دارد و فقط حدود 30 درصد از این جریانهای سطحی مهار شده و تبدیل به سیلاب نمیشود.
وی افزود: اگر بتوان برنامهریزی مناسبی برای 70 درصد باقیمانده این جریانهای سطحی انجام داد، میتوان شاهد افزایش تولید 70 میلیون تن محصولات و اشتغال معادل کنونی آن بود.
معاون آبخیزداری اداره حفاظت از منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان تصریح کرد: اگر بتوانیم به روشهای ساده، زود بازده و اقتصادی، سیلابها را رها کنیم و در جهت مناسب به کار بندیم، فعالیت آبخیزداری به درستی انجام شده است.
امینی ادامه داد: یکی از مناطقی که سیلابها باعث بروز خسارت آن میشوند، منطقه نایین و انارک هستند و در این ارتباط ایجاد بند سنگ و سیمان دره انجیر انارک، کمک شایانی به کنترل سیلاب و تغذیه سفرههای آب زیرزمینی خواهد کرد.
معاون آبخیزداری اداره حفاظت از منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان خاطرنشان کرد: حدود 2 میلیارد متر مکعب آب در مناطق فاقد سد به هدر میرود و باید با برنامه مناسب در جهت مهار و استفاده از این منابع آبی گام برداشت.
بارندگیهای اخیر 2.5 میلیارد تومان خسارت وارد کرده است
هم چنین معاون فرماندار نایین گفت: بارندگیهای 15 ساعته روزهای گذشته 2.5 میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی شهرستانهای نایین وارد کرده است.
علی اکبر نوابی اظهار کرد: 2 میلیارد تومان از این خسارات به بخش مرکزی شهرستان نایین و 500 میلیون تومان به روستای بخش چوپانان، وارد شد.
معاون فرماندار نایین با بیان اینکه هم اکنون دیواره قنات حجتآباد چوپانان مسدود شده است، تصریح کرد: اگر دیواره داخلی این قنات ریزش کند، خسارات زیادی به منطقه چوپانان وارد میشود.
نوابی همچنین از تلف شدن 95 راس دام در بارندگیهای اخیر در منطقه خبر داد و عنوان کرد: بارندگیهای اخیر باعث خوشحالی مردم شد, اما خساراتی که وارد گردید، حلاوت و شیرینی نزول آسمانی را از بین برد.
وی همچنین از مدیریت بحران استان خواست درخصوص خسارات اخیر، حمایت خود را از منطقه افزایش دهند و گفت: خسارات وارده به مناطق نایین، انارک و چوپانان با وجود حمایت مدیریت بحران استان رفع خواهد شد چرا که خسارات هم به زیرساختها صدمه وارد کرده و هم محصولات کشاورزی را نابوده کرده است.
منبع خبر:http://isna.ir/
بنیانگذار مزرعه جواد(الله آباد)
نویسنده:نسل سومی
جواد پورحیدری
نام پدر : میرزا ابوالقاسم پورحیدری
نام مادر: فضه عمادی
محل تولد: چوپانان - سال تولد 1304 -محل تحصیل : چوپانان - میزان سواد : چهارم ابتدایی
جواد با دختر عبدالرحیم رحیمی فرزند حاج عبدالله ازدواج كرد
از زمانی كه او در خاطر من است ایشان ازكاركنان معدن سرب نخلك بود جواد در نخلك مشاغلی چون انبار داری و حسابداری و معاونت ریاست حسابداری را به عهده داشت. آن زمان، نخلكی ها توسط كامیون مندلی ممد، بعد از ظهر های پنجشنبه به چوپانان می آمدند و پسین روز جمعه به نخلك باز می گشتند بعداً این عمل به كمپرسی های دولتی محوّل شد امّا جواد اقدام به خرید یك ماشین جیپ كرد و به اتفاق بعضی از همكارانش با این جیپ از نخلك به چوپانان می آمدندو صبح خیلی زود روز شنبه به نخلك برمی گشتند. البته این گروه شب های سه شنبه نیز به چوپانان می آمدند و صبح روز سه شنبه مجددا به نخلك می رفتند و این سرویس جواد چند سالی ادامه داشت به همین علّت مردم به آنها" شركت سه شنبه شب " لقب داده بودند . ودر اواخر جیپ داری جواد، چون ماشین كهنه شده بود و بعضی اوقات اگزوزش تاپ وتوپ صدا می كرد بچه ها به آنها "شركت تاپ و توپ " می گفتند. بعداً این فكر جواد، توسط محمد آزاد و بعد از او توسط محمد عمادی دنبال گردید.
در همین سفرهای دوستانه از نخلك به چوپانان فكر احداث یك مزرعه موتوری كه تا آن زمان در منطقه انارك و چوپانان رواج نیافته بود در ذهن جواد رشد كرد و منطقه نزدیك به حوض شیخ حسن را برای این كار مناسب دید لذا جواد با مشاركت چند تن از كاركنان معدن نخلك اقدام به احداث مزرعه ای موتوری گرفت و در همان ابتدا اسم این مزرعه را اللهآباد گذاشتند امّا چون مالكیت عمده این مزرعه از جواد بود و مدیریت كارها نیز بر عهده او بود مردم این مزرعه را مزراع و بهتر بگوئیم مزرا جواد نامیدند كه امروزه نیز به همین اسم شهرت دارد . فكر می كنم مزرا جواد در دهۀ چهل تاسیس شد ولی از سال تاسیس آن اطلاع ندارم .
جواد به علّت تحصیل فرزندانش مجبور به مهاجرت به انارك و سپس به نائین شد و بازنشستگی و پیری و دوری از خانواده بالاخره جواد را مجبور به فروش مزرعه كرد .
یكی دیگر از اقدامات جواد عكّاسی از بچه های كلاس ششم برای گواهینامه اشان بود زیرا تهیه عكاس برای خانواده ها بسیار مشكل بود و جواد با یك دوربین زایس آلمانی پایه دار به مدرسه می آمد و بچه ها را روی یك صندلی ارج در آفتاب می نشاند و با كمال بی سلیقگی عكس های زشتی از بچه ها می گرفت و همان عكسها روی گواهینامه ششم بچه ها چسبانده می شد
جواد در پایان دوران بازنشستگی ساكن تهران شداودر سال 1380 در تهران وفات
یافت و در بهشت زهرا به خاك سپرده شد خداوند او را بیامرزد .
text/html 2013-03-09T12:06:12+01:00 choopananabad.mihanblog.com نسل سومی http://choopananabad.mihanblog.com/post/113 بازدید مدیران ادارات نائین و برآورد خسارت سیل
امّا فرزند ایشان آقای مهندس ابوالقاسم پورحیدری با علاقه ای كه به فعالیت های پدرش دارد در حجت آباد اقدام به خرید بخشی از املاك حجت آباد نموده و در نظر دارد كه باغات پسته در آنجا احداث كند و اقداماتی نیز انجام داده كه اگر خدا بخواهد در این زمینه باید با او مصاحبه ای انجام دهم. موفقیت ایشان را از خداوند متعال خواهانم
منبع عكس و اطلاعات نسبی : http://www.myheritage.ir
مطابق گزارش آقا ذبیح در وبلاگ چوپونون امروز اقدامات زیر در چوپانان انجام گرفته است:
text/html 2013-03-09T01:03:45+01:00 choopananabad.mihanblog.com نسل سومی http://choopananabad.mihanblog.com/post/112
رؤسای ادارات بنیادمسکن نایین، هلال احمر نایین و جهاد کشاورزی نایین باتفاق کارشناسان مربوط جهت تعیین خسارت سیل به چوپانان سفر کردند.این بزرگواران باتفاق حاج عباس رئیس محترم شورای چوپانان و آقای نجفیان دهیار محترم چوپانان (بعنوان نمایندۀ ستاد بحران از طرف استانداری) از قناتهای حجت آباد و چوپانان بازدید کردند و تعیین خسارت هم انجام شد. خسارت تخمینی برای قنات حجت آباد 50 میلیون تومن و برای قنات چوپونون 80 میلیون تخمین زده شده است.به اعتقاد آقا ذبیح خرابی قنات حجت آباد خیلی بیشتر از قنات چوپانان است.
تخمین زده شد حدود 20 هکتار زمین های كشاورزی چوپانان و 35 هکتار زمین های كشاورزی حجت آباد در خطر نابودی هستند که این موارد هم صورتجلسه شده است. خسارت های کشاورزان هم چیزی حدود 150 میلیون تومان است.
در ادامۀ بازدید از مناطق سیل زده به خانه های آسیب دیده هم سر زدند. خانۀ نعمت بمانی (خانۀ شیخ علی سابق) دیوارش خراب شده و روی قسمت هایی از خانۀ عصمت قلی ریخته. منزل مرحوم عزیز سپهری، داود مهدی، حاج عباس، باربند شعیب، درمانگاه و یکی دوجا دگه هم آسیب دیدن که بازدید بعمل آمده و عکس گرفتند و صورتجلسه کردند.
ضمن تشكر از مسئولین محترم امید است اقدامات ضروری و فوری خصوصا در مرحله نخست برای احیاءقنات ها انجام پذیرد و موانع اداری باعث نشود كه خسارت های بیشتری به مردم وارد شود
از اطلاع رسانی آقا ذبیح و احساس مسئولیت شورا و دهداری نیز تشكر می نمایم
قابل توّجه مسئولین و نماینده محترم شهرستان نائین
متأسفانه حادثه سیل در چوپانان و حجت آباد خسارات زیادی را به قنات های این دو روستا زده ، با توجه به تجربه اهالی نسبت به چنین رویدادهایی كه تا كنون در این منطقه حادث شده به احتمال زیاد دسترنج كشاورزان این دو روستا در سال زراعی در خطر نابودی كامل است و اگر قنات ها به زودی باز گشایی نشود كلیه درختهای میوه نیز خشك خواهد شد .ضمنا دامپروری این دو روستا نیز با توجه به اینكه علوفه دام ها از مزارع تهیه می شود كاملا در خطر است . اهالی روستا انتظار دارند در رفع این مشكل دولت محترم آنها را مدد نماید و اقدامات مسئولین محترم دل مردم این منطقه را شاد می نماید
text/html 2013-03-09T00:53:32+01:00 choopananabad.mihanblog.com نسل سومی http://choopananabad.mihanblog.com/post/111 قنات های حجت آباد و چوپانان همدردند
طبق اخبار وبلاگ چوپونون و گزارش آقای ذبیح علاوه بر كور شدن قنات چوپانان ، متأسفانه قنات حجت آباد هم به همین مشكل دچار شده است در گزارش ذبیح چنین آمده است:
قنات حجت آبادم کور شده و اونم دارن کار موکنن توش. ولی قنات آشتیان اینجور که مگن سالمه
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر